Στο Ίδρυμα Χρόνιων Παθήσεων Δράμας έχει κατασκευαστεί πριν μερικά χρόνια ένα γήπεδο μπάσκετ με δάπεδο από ειδική επίστρωση «ταρτάν».

Μόνιμο αίτημα των παιδιών να τοποθετηθεί έστω και μία μπασκέτα για την άθληση και την απασχόληση τους με το μπάσκετ, ώστε να σχηματίσουν και πάλι μία ομάδα μπάσκετ.

Το αίτημα αυτό άκουσαν οι Lions Δράμας και το ικανοποίησαν!

Ύστερα από συνεννόηση με τους υπευθύνους του Ιδρύματος αγόρασαν και προσέφεραν στα παιδιά μία μεταφερόμενη μπασκέτα, ειδική για τα παιδιά με ειδικές ικανότητες, αξίας 942 ευρώ.

Την Τρίτη 16 Οκτωβρίου και με την ευκαιρία της επίσκεψης στην πόλη μας του Κυβερνήτη των Lions Β. Ελλάδας – Κύπρου, σε μία σεμνή τελετή που διοργάνωσε το Ίδρυμα, παράδωσε την μπασκέτα εκ μέρους των Lions ο Πρόεδρος της Λέσχης Δημήτριος Πάππος και ο Κυβερνήτης των Lions Β. Ελλάδας – Κύπρου και την παρέλαβε ο Πρόεδρος του Φορέα κ. Σωτήρης Σωτηριάδης, ο οποίος ευχαρίστησε για την προσφορά αυτή που θα δώσει άλλη διάσταση στην καθημερινότητα των παιδιών που φιλοξενούνται στο Ίδρυμα.

Από την πλευρά τους οι Lions Δράμας υποσχέθηκαν ότι θα εξακολουθήσουν να στηρίζουν το Ίδρυμα αναγνωρίζοντας το μεγάλο και σπουδαίο έργο που κάνει.

Υπενθυμίζεται ότι το 2009 οι Lions Δράμας ήταν οι πρώτοι που προσέφεραν στο Ίδρυμα τον εξοπλισμό για την «αίθουσα αισθητηριακών ερεθισμάτων» που δημιούργησαν εκεί και είναι μοναδική στην περιοχή μας. Το κόστος του έργου τότε ξεπέρασε τις 6.000 €.

Το 2012 οι Lions Δράμας προσέφεραν ένα ειδικό «εργοθεραπευτικό ποδήλατο» για την άσκηση των τετραπληγικών παιδιών, αξίας 7.300 €.

Στην τελετή παραβρέθηκαν το προσωπικό και τα παιδιά του Ιδρύματος και όλοι ευχήθηκαν η δωρεά αυτή να βρει μιμητές και από άλλους φορείς…