ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΝΟΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

 

Τα κινήματα του ΣΥΡΙΖΑ ως π.χ. το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, μας κοστίζουν πανάκριβα, καθόσον έρχονται προς πληρωμή «οι ακάλυπτες» επιταγές του.

Η νοσηρή αυτή αντιπολιτευτική πρακτική του, παρέσυρε πολλούς συμπολίτες μας. Σήμερα με εξώδικα που τους αποστέλλονται καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά με τόκους, αλλά και απειλούνται και με αφαίρεση των αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας.

Η σήμερα πλέον κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ποιεί  την νήσσα.

Έτσι συμπολίτης μας καλείται να καταβάλλει το ποσό των 1.321,99 ευρώ,  άλλως θα υποχρεωθεί στην καταβολή 27.761,79 ευρώ.

Ο Αν.Γενικός Γραμματέας της Κοιν. Ομάδας της Ν.Δ. και Βουλευτής Δράμας κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, με σχετική ερώτηση του προς τους συναρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τους καλεί να απαντήσουν, συγκεκριμένα:  1) αν θα λάβουν κάποια πρόνοια για τους συμπολίτες μας αυτούς, προς ποια κατεύθυνση και πότε, 2) αν θα μειωθούν τελικά οι σταθμοί διοδίων και τα σχετικά αντίτιμα διέλευσης ως είχε υποσχεθεί η Κυβέρνηση, και 3) σε ό,τι αφορά τις εταιρείες διαχείρισης και εκμετάλλευσης των αυτοκινητοδρόμων, πότε παραγράφονται οι σχετικές αξιώσεις τους έναντι των ιδιωτών, και ως προς την είσπραξη των οφειλομένων από τους χρήστες των οδών, αν οι προμνησθείσες εταιρείες είναι εξοπλισμένες με τα προνόμια του Δημοσίου ως προς τις σχετικές αξιώσεις τους και την δικαστική διεκδίκησή τους.

Η σχετική ερώτηση έχει ως εξής:

Αξιότιμοι κ. Υπουργοί,

Η προεκλογική σύμπραξη και ιδεολογική συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με το κίνημα και τις λογικές του «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» είναι γνωστή, όπως γνωστές είναι και οι πάγιες θέσεις μερίδας στελεχών και Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, προεκλογικά και μετεκλογικά, αναφορικά με τις χρεώσεις στα διόδια των εθνικών οδών και των αυτοκινητοδρόμων, βάσει των οποίων καλούσαν τους πολίτες να μην πληρώσουν τις σχετικές υποχρεώσεις τους. Η νοσηρή αυτή αντιπολιτευτική τότε πρακτική και η συνεπεία αυτής άρνηση καταβολής των διοδίων παρέσυρε αρκετούς συμπολίτες μας, οι οποίοι και την ενστερνίστηκαν, να μην καταβάλλουν το αντίτιμο της διέλευσης. Παρά ταύτα, η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έως και σήμερα δεν έχει λογοδοτήσει για τις προεκλογικές αυτές ρητορείες της, ενώ κυρίως δεν έχει λάβει καμμία πρόνοια για τους πολίτες εκείνους, οι οποίοι πειθόμενοι ότι όλα αυτά τα χρέη θα διαγραφούν, ακολούθησαν τις πρακτικές του «δεν πληρώνω» και σήμερα καλούνται με εξώδικα, ως το συνημμένο, να πληρώσουν τεράστια ποσά με τόκους, πρόστιμα και κάθε λογής προσαυξήσεις.

Εν όψει των ανωτέρω, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

  1. Θα λάβετε κάποια πρόνοια για τους συμπολίτες μας αυτούς; Προς ποια κατεύθυνση και πότε;
  2. Θα μειωθούν τελικά οι σταθμοί διοδίων και τα σχετικά αντίτιμα διέλευσης ως είχε υποσχεθεί η Κυβέρνηση;
  3. Σε ό,τι αφορά τις εταιρείες διαχείρισης και εκμετάλλευσης των αυτοκινητοδρόμων, πότε παραγράφονται οι σχετικές αξιώσεις τους έναντι των ιδιωτών; Ως προς την είσπραξη των οφειλομένων από τους χρήστες των οδών, οι προμνησθείσες εταιρείες είναι εξοπλισμένες με τα προνόμια του Δημοσίου ως προς τις σχετικές αξιώσεις τους και την δικαστική διεκδίκησή τους;

 

Ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Δράμας

Δημήτρης ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ