Σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Project για τη Δράμα» αναφέρονται τα εξής:

Με αφορμή το πρωτοφανές περιστατικό που συνέβη κατά τη διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου στο 5ο Γυμνάσιο Δράμας, ήρθε στην επιφάνεια το μεγάλο πρόβλημα της ανύπαρκτης φύλαξης των σχολείων, τόσο κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες όσο και κατά τη διάρκεια αργιών και σχολικών διακοπών.

Μόνο κατά το τρέχον σχολικό έτος είχαμε κλοπή στο 4ο Γυμνάσιο Δράμας τον Οκτώβριο, με καταστροφή πόρτας, απώλεια υπολογιστών, οθονών αλλά και χρηματικού ποσού. Κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων βανδαλισμούς στο 2ο Γενικό Λύκειο. Και ως επιστέγασμα μια βόμβα μολότοφ σε σχολικό κτήριο στο 5ο Γυμνάσιο. Τα συνθήματα δε, σε τοίχους αλλά και η ρύπανση των προαυλίων από εξωσχολικούς, είναι περιστατικά που συμβαίνουν σε καθημερινή σχεδόν βάση και ίσως να μην έχουν έρθει σε γνώση των πολιτών.

Και δυστυχώς όλα τα περιστατικά ήρθαν σε γνώση των Διευθυντών και Διευθυντριών από σύμπτωση.

Αλήθεια όμως μπορεί να γίνει κάτι;

Ίσως τελικά να μην θέλουν κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες;

Ποια είναι η θέση του Δημάρχου Δράμας κ. Μαμσάκου;

Τέλος, τι απέγιναν οι σχολικοί φύλακες; Υπάρχει σχολείο το οποίο διαθέτει;

Φύλακες οι οποίοι, σύμφωνα και με το καθηκοντολόγιό τους, περιπολούν και ελέγχουν τόσο τον αύλειο όσο και τον περιβάλλοντα χώρο, ακόμη και τις μη εργάσιμες μέρες και ώρες των σχολείων.

Σημειώνουμε ότι παρά τις διαβεβαιώσεις από την πλευρά του Δημάρχου Κ. Μαμσάκου, προς τους Διευθυντές και τις Διευθύντριες, σε συνάντηση που έγινε στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, δεν έχει υπάρξει καμία μέριμνα σχετικά με το θέμα της φύλαξης των σχολικών μονάδων.