ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΔΡΑΜΑΣ

 

 

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας για την περίοδο Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2019, το οποίο βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη, αριθμεί δέκα (10) συνολικά εκδηλώσεις, οι οποίες έχουν ως εξής :

11 Σεπτεμβρίου, ημέρα Τετάρτη & ώρα 20.30, μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων Δημοτικού Ωδείου Δράμας:

Μουσικοποιητική βραδιά με τίτλο «Τα φωνήεντα και η μουσική εξωστρέφειά τους», σε ποίηση της Πολύνας Γ. Μπανά & πρωτότυπη μουσική του συνθέτη Δημήτρη Δοξάκη: η ηθοποιός Ξένια Πετμεζά διαβάζει ποιήματα από τη συλλογή «Η καταφανής εξωστρέφεια των φωνηέντων» & η τσελίστρια Βάσω Ζήσου ερμηνεύει συνθέσεις εμπνευσμένες από αυτά, στα πλαίσια των παράλληλων πολιτιστικών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας 2019 (Σκηνοθετική επιμέλεια: Δημήτρης Σωτηρίου)

26 Σεπτεμβρίου, ημέρα Πέμπτη & ώρα 21.00, θεατράκι Αγίας Βαρβάρας:

Τρεις (3) performances υπό το γενικό τίτλο «Artists Improvise», με κοινή βάση τον αυτοσχεδιασμό & με τη συμμετοχή οκτώ (8) συνολικά καλλιτεχνών, ελλήνων και ξένων.

27 Σεπτεμβρίου 2019, ημέρα Παρασκευή & ώρα 20.00, μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Δράμας:

Παρουσίαση της ανθολογίας διηγημάτων του Βασίλη Τσιαμπούση σε ισπανική μετάφραση «Antologia de relatos», από το Δρ. Μόσχο Μορφακίδη, Καθηγητή & Διευθυντή του Κέντρου Βυζαντινών, Νεοελληνικών και Κυπριακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Γρανάδας & τον ίδιο το συγγραφέα, σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Κύκλωψ» & το Κέντρο Βυζαντινών, Νεοελληνικών και Κυπριακών Σπουδών.

02 Οκτωβρίου, ημέρα Τετάρτη & ώρα 20.30, καφέ-μπαρ «Honey Bar»:

«Sonnets on the rocks»: Μία εναλλακτική, σε ροκ εκδοχή, παρουσίαση επιλεγμένων σονέτων του William Shakespeare με θέμα τον έρωτα και το θάνατο, πλαισιωμένη με σύγχρονες συνθέσεις με ένα τσέλο & μία κιθάρα, από το ντουέτο Dead Poets (Βάσω Ζήσου: τσέλο & Θεόδωρος Οικονομίδης:κιθάρα, φωνή).

16 Οκτωβρίου, ημέρα Τετάρτη & ώρα 19.30, μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Δράμας:

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Αλάνα 21» του Γιώργου Κασαπίδη (εκδόσεις Οδός Πανός, 2019), από τη φιλόλογο Βιολέττα Στυλιανίδου.

30 Οκτωβρίου, ημέρα Τετάρτη & ώρα 19.30, μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Δράμας:

Αφιέρωμα στο noir μυθιστόρημα, από το συγγραφέα Πάνο Ιωαννίδη & τον ποιητή Χρήστο Σπυρόπουλο.

09 Νοεμβρίου, ημέρα Σάββατο και ώρα αναχώρησης 17.30, από την είσοδο του Διοικητηρίου επί της οδού 1ης Ιουλίου:

Θεατρική εξόρμηση στη Θεσσαλονίκη με πούλμαν, για παρακολούθηση του έργου «Μόλλυ Σουήνυ» του Μπράϊαν Φρίελ που ανεβαίνει από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή (ώρα παράστασης: 21.15 & Δηλώσεις συμμετοχής έως και τις 04/11, στο κινητό 6977246819 – Λίνα Παπαδοπούλου)

27 Νοεμβρίου, ημέρα Τετάρτη & ώρα 19.30, μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Δράμας:

Διάλεξη με θέμα «Βυζαντινές Μονές και Μετόχια στην περιοχή της Προσοτσάνης Δράμας: Οι περιπτώσεις του Αγίου Παντελεήμονα και του Ασκηταριού του Αγίου Μάρκου», από τη Δρ. Μαρία Κοντογιαννοπούλου, Προϊσταμένη Τμήματος Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων και Μουσείων Εφορείας Αρχαιοτήτων Δράμας.

06-15 Δεκεμβρίου, εκθεσιακός χώρος άνωθεν του καφενείου «Ελευθερία»:

Κοινή έκθεση ζωγραφικής & εικαστικού κοσμήματος των Αστέρη Γκέκα & Λίνας Παπαδοπούλου αντίστοιχα, σε συνεργασία με τη Μέριμνα Ποντίων Κυριών Δράμας (Εγκαίνια: Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου).

14 Δεκεμβρίου, ημέρα Σάββατο και ώρα αναχώρησης 17.30, από την είσοδο του Διοικητηρίου επί της οδού 1ης Ιουλίου:

Θεατρική εξόρμηση στη Θεσσαλονίκη, με πούλμαν, για παρακολούθηση του έργου «Τρεις Αδελφές» του Αντόν Τσέχωφ που ανεβαίνει από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις (ώρα παράστασης: 20.30 & Δηλώσεις συμμετοχής έως και τις 09/12, στο κινητό 6942510269 – Δόμνα Γκαμότσου )