ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

«Όλοι ξέραμε ότι θα έρθει το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Η Κυβέρνηση είχε στην διάθεσή της ένα μεγάλο χρονικό διάστημα για να προετοιμάσει τη χώρα. Δεν το έκανε. Δεν έχει σχέδιο. Ακολούθησε τη τακτική του βλέποντας και κάνοντας. Για αυτό τώρα, τρέχουμε και δεν προλαβαίνουμε. Είναι προφανής η ευθύνη της», τόνισε μιλώντας στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» του Kontra Channel, o Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και Βουλευτής Δράμας Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

«Δεν έφτιαξε νέες λειτουργικές ΜΕΘ, δεν προσέλαβε έγκαιρα ιατρικό προσωπικό για να στηρίξει το ΕΣΥ, δεν έκανε τίποτα με τα σχολεία ώστε να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στις τάξεις, άφησε τον κόσμο να συνωστίζεται στα μέσα μεταφοράς», συμπλήρωσε.

Ειδικά για τις ΜΕΘ, η Κυβέρνηση έπεσε θύμα και της ιδεοληπτικής της αντίληψης, όπως εκφράσθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος είπε πριν λίγο καιρό, ότι θα πετάγαμε χρήματα αν ακούγαμε τον ΣΥΡΙΖΑ και φτιάχναμε ΜΕΘ, σημείωσε.

Όπως εξήγησε, η αύξηση του αριθμού των κρεβατιών στις ΜΕΘ όταν δεν υπάρχει εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να υποστηρίξει τη λειτουργία τους, είναι δώρο άδωρο. Αυτό συμβαίνει και στη Δράμα, πρόσθεσε, όπου μπορεί τα κρεβάτια ΜΕΘ να είναι 12, όμως υπάρχουν μόλις 4 γιατροί ενώ 40 άτομα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου είτε νοσούν είτε είναι καραντίνα.

Ο κ. Ξανθόπουλος αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι στην Θεσσαλονίκη, μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα που θα μπορούσαν να προσφέρουν μένουν εκτός του συστήματος υγείας. «Αυτό έπρεπε να είχε γίνει χθες. Γι αυτό λέμε ότι η Κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο», κατέληξε.