Σε δήλωσή του ο κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Βουλευτής Ν. Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ανέφερε τα εξής:

«Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η Δικαιοσύνη αναζητά στοιχεία στην ΕΥΠ, η οποία έχει παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη συγκάλυψη του σκανδάλου με πολλαπλούς τρόπους και έχει φροντίσει να καταστρέψει τα στοιχεία, ενώ θα έπρεπε να απευθυνθεί στους παρόχους, οι οποίοι διατηρούν, όπως έχουν υποχρέωση από τον νόμο, πλήρες αρχείο και επομένως είναι σε θέση ανά πάσα στιγμή να ανταποκριθούν στην εισαγγελική παραγγελία.

Σε ό,τι αφορά στις έρευνες σε πρόσωπα και εταιρείες που εμπλέκονται στην εμπορία του predator, χρειάστηκε να περάσει εξαιρετικά κρίσιμο διάστημα εννέα (9) περίπου μηνών, υπεραρκετό για να εξαφανισθούν τα όποια ενοχοποιητικά στοιχεία και αφού αποδείχθηκε ότι ο κ. Μητσοτάκης παρακολουθούσε τον κ. Χατζηδάκη, όχι μόνον μέσω του παράνομου λογισμικού αλλά και μέσω της ΕΥΠ. Η ανάγκη για Δικαιοσύνη παντού παραμένει. Οι υποκλοπές βάλλουν κατά του πυρήνα του κράτους δικαίου και είναι θέμα Δημοκρατίας. Και γι’ αυτό επιμένουμε».