Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητική Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), την Τετάρτη 26 Αυγούστου, η οποία πραγματοποιήθηκε εξ αποστάσεως, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, ο ορισμός των επικεφαλής των Επιτροπών της ΚΕΔΕ για την περίοδο 2019-2023.

Ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος επιλέχτηκε ως Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ. Σχετικά ο κ. Μαμσάκος επεσήμανε: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την τιμή και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου Δημήτρη και τα μέλη του ΔΣ που με επέλεξαν ως Πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης των Δήμων της χώρας μας. Υπόσχομαι να καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια για την Τουριστική Ανάπτυξη της Ελλάδος μας».

Σε επιστολή του προς τα υπόλοιπα 34 μέλη της Επιτροπής, Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμων από ολόκληρη τη χώρα, ο κ. Μαμσάκος ανέφερε τα εξής:

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στην Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ που, αυτή την εποχή, περισσότερο παρά ποτέ, έχει να αντιμετωπίσει την ιδιόμορφη κατάσταση που προκάλεσε η πανδημία στην ταξιδιωτική αγορά.

Γνωρίζουμε όλοι ότι ο Τουρισμός αποτελεί σημαντικό πυλώνα στήριξης των τοπικών οικονομιών και κοινωνιών.

Γνωρίζουμε επίσης ότι όλη η Ελλάδα αποτελεί στην ουσία ένα ξεχωριστό τουριστικό προορισμό που, αν δεν έχει αναδειχθεί μέχρι σήμερα, έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει τα μοναδικά στοιχεία που διαθέτει κάθε γωνιά της πατρίδας μας.

Σημαντικός συνδετικός κρίκος αυτών των στοιχείων είναι, μεταξύ άλλων, ο θεματικός χαρακτήρας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος που μπορεί να συνδέσει περιοχές στην προσπάθειά τους να “συναντήσουν” τη ζήτηση.

Αυτό σημαίνει συνέργειες και κοινές προσπάθειες μεταξύ των Δήμων που διαθέτουν κοινά χαρακτηριστικά αλλά και γενικότερες συλλογικές δράσεις που συμβάλουν στη διείσδυση στις αγορές ενδιαφέροντος ώστε να μεγιστοποιήσουμε το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από το να επαναφέρουμε το συντομότερο τη χώρα στα προ κορωνοϊού στοιχεία αφίξεων και εσόδων.

Ταυτόχρονα, καλούμαστε να έχουμε λόγο και ρόλο στις αποφάσεις και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχουν άμεση ή και έμμεση σχέση με την τουριστική ανάπτυξη των περιοχών μας με γνώμονα τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, τις δημόσιες και τις ιδιωτικές επενδύσεις, την προσβασιμότητα και πολλά άλλα που, ειδικά αυτή την εποχή, οφείλουν να έχουν ως κοινό παρονομαστή την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών μας.

Είναι σαφές ότι ο δρόμος προς αυτή την κατεύθυνση θα είναι μακρύς και επίπονος.

Για το λόγο αυτό θα επιδιώξουμε την ευρύτερη δυνατή συναίνεση και συνεργασία με την κεντρική κυβέρνηση, με τις Περιφέρειες και με τους συλλογικούς φορείς των επαγγελματιών του τουρισμού συμπεριλαμβανομένων των επιχειρηματιών και των εργαζομένων.

Σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας και προσβλέπω στη συνεργασία σας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μέλος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης είναι ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κ. Νευροκοπίου και επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Γιώργος Θεοδωρίδης.