ΕΝΤΟΝΗ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΡΑΜΑΣ κ. ΠΑΥΛΟΥ

 

 

  • Έμπαζε νερά από την οροφή το κτήριο του «Ελληνικού Φροντιστηρίου της Τραπεζούντας» αν και ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε πριν από σύντομο χρονικό διάστημα

 

Την έντονη δυσαρέσκειά του για την κατασκευή πολιτιστικού κέντρου δίπλα από το Μητροπολιτικό Μέγαρο, του «Ελληνικού Φροντιστηρίου της Τραπεζούντας» όπως ονομάστηκε, εξέφρασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Εργασία… συν».

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, από την ημέρα παράδοσης του κτηρίου παρατηρήθηκε σε περιόδους βροχοπτώσεων εισροή υδάτων από την σκεπή του κτηρίου με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα υγρασίας στις εσωτερικές τοιχοποιίες.

Ο Μητροπολίτης Δράμας ειδοποίησε τον κατασκευαστή του έργου ο οποίος ανταποκρίθηκε και επισκεύασε τη ζημιά η οποία προκαλείτο από την σκεπή του κτηρίου.

Παρά όμως την «επισκευή», το πρόβλημα συνεχίστηκε να υπάρχει και αυτό διότι κατά την διαδικασία της επιδιόρθωσης χρησιμοποιήθηκε σιλικόνη στο σημείο της εισροής των υδάτων με αποτέλεσμα αυτή να μην είναι ικανή να σταματήσει τα νερά που «έγλυφαν» το συγκεκριμένο σημείο και έβρισκαν δίοδο προς το εσωτερικό του κτηρίου.

Έπειτα από οχλήσεις και εκφράζοντας την δυσαρέσκεια του ο Σεβασμιώτατος κ. Παύλος αναγκάστηκε να προβεί στην επισκευή, προστατεύοντας με αυτόν τον τρόπο και το κτήριο, αλλά και τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την κατασκευή μέσα από ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης Δράμας κάλεσε εξωτερικό συνεργείο το οποίο δεν λειτούργησε με τον προγενέστερο τρόπο (βάζοντας δηλαδή μόνο σιλικόνη προκειμένου να σταματήσει την είσοδο των υδάτων), αλλά τοποθέτησε περιμετρικά των επικίνδυνων σημείων (καμινάδες και αεραγωγούς) πισσόχαρτο, «αγκαλιάζοντας» τα επικίνδυνα σημεία. Έτσι με ένα κόστος της τάξης των 60-70 ευρώ επιτεύχθηκε να σταματήσει η ζημιά και να επανέλθει η κανονικότητα στη λειτουργία του κτηρίου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Παύλος δήλωσε για το συγκεκριμένο θέμα στην εφημερίδα «Εργασία… συν»:

«Αυτό που δεν μπορώ να αντιληφθώ είναι πως είναι δυνατόν ένα έργο που πληρώνεται με τα χρήματα των πολιτών για κοινωφελείς σκοπούς, να μην τυγχάνει της προσοχής των κατασκευαστριών εταιρειών και να αφήνεται στο έλεος των καιρικών συνθηκών.

Δεν είναι δυνατό επειδή το έργο, όπως με πληροφόρησαν, “έχει παραδοθεί” από τον κατασκευαστή, να μην υπάρχει η δυνατότητα στις τόσες χιλιάδες ίσως και εκατομμύρια ευρώ που δαπανήθηκαν για την κατασκευή του να μη δαπανώνται 60-70 ευρώ, προκειμένου να διατηρηθεί το κτήριο όπως αρμόζει σε ένα στολίδι, δημόσιο – Εκκλησιαστικό κτήριο της Δράμας.

Λυπάμαι πολύ για την αντιμετώπιση αυτή από πλευράς της κατασκευάστριας εταιρείας και επιφυλάσσομαι στο μέλλον σε οποιαδήποτε συνεργασία με τους φορείς του Δημοσίου και τους αναλαμβάνοντες έργα ιδιώτες.

Αντιλαμβάνεται ο κάθε καλοπροαίρετος πολίτης πως το θέμα δεν είναι τα 60-70 ευρώ που δαπανήσαμε, αλλά η νοοτροπία που διακατέχει ορισμένους ιδιώτες για τα δημόσια έργα και πολύ περισσότερο η άσχημη νοοτροπία όταν πρόκειται για έργα που άπτονται της Εκκλησίας μας».