ΔΕΚΠΟΤΑ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

 

  • Όλη η Δράμα, ένας πολιτισμός… Πάνω από 70 δράσεις και εκδηλώσεις

 

Ξεκίνησαν τα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2020, την Κυριακή 26/7 με την προβολή ενός εξαιρετικού ντοκιμαντέρ, σε πρώτη προβολή, με θέμα ΔΡΩΜΕΝΑ της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, σε σκηνοθεσία Κωστή Μελιάδη. Η ΔΕΚΠΟΤΑ συμβάλλοντας στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, υιοθέτησε με χαρά την πολυετή δουλειά του Κωστή Μελιάδη σε μια νέα προσπάθεια που κάνει να ψηφιοποιήσει όλες τις σημαντικές εκδηλώσεις, δράσεις, δρώμενα των Πολιτιστικών μας Συλλόγων αλλά και της ίδιας της Δημοτικής μας επιχείρησης. Τα ήθη, έθιμα και οι σημαντικές δράσεις που παρακολούθησε το κοινό αφορούσαν τους Αράπηδες, Μωμόγεροι, έθιμα Θράκης, ταφικό έθιμο, αυγομαχίες, τα καραβάκια της Αγίας Βαρβάρας και φυσικά Ονειρούπολη.

Η ΔΕΚΠΟΤΑ έχει χρέος να συμβάλλει στη διατήρηση της ιστορίας μας και στη διάδοσή της. Στο εξής βάζουμε στις προτεραιότητες μας και την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Την Δευτέρα 27/7, παρουσιάσθηκε το Λεύκωμα «21ο Μηχανοκίνητο Σύνταγμα Πεζικού Δράμα» και τιμήθηκε από τον Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Χριστόδουλος Χριστοδούλου. Πλήθος κόσμου, σύλλογοι αποστράτων του στρατού καθώς και πολλοί αξιωματικοί, έδωσαν το παρόν σε μια καλοστημένη και εξαιρετικά οργανωμένη εκδήλωση.

Η ΔΕΚΠΟΤΑ παραμένει σταθερά και πάντοτε δίπλα σε κάθε δράση που προάγει τον πολιτισμό μας στη Δράμα και στηρίζει εκδηλώσεις, όπως και κάθε καλή ιδέα που συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση.

Σε κάθε εκδήλωση, προηγείται ενημερωτικό βίντεο που αφορά τον Covid-19, ενώ τηρούνται απαρέγκλιτα όλα οι κανόνες προστασίας των πολιτών και τήρησης αποστάσεων, έτσι όπως αυτά περιγράφονται στο ΦΕΚ 2798/11-7-2020 και αφορούν σε υπηρεσίες παροχής υπηρεσιών ζωντανού θεάματος και ακροάματος.