ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

 

 

29-5-2017. Θάνατος του Κ. Μητσοτάκη, Βουλευτή, Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Προέδρου Ν.Δ.. Ξεκίνησε πολιτευτής από Ένωση Κέντρου, θείος του ο Βενιζέλος και το 1965 σε περίοδο πολιτικής αστάθειας φεύγει από την Ένωση Κέντρου, ονομασία «Αποστασία». Η Ελλάδα οδηγήθηκε στη Χούντα αργότερα. Πάντα υπηρετούσε την Αστική Τάξη, δηλαδή την Άρχουσα Καπιταλιστική Κοινωνία. Μετά από 60 χρόνια ενεργού πολιτικού βίου, αργότερα έκανε πολλές πολιτικές παρεμβάσεις με κυβερνώντες και Ντόρα και τώρα Κυριάκο. Ένα Δεξιό κόμμα με αγεφύρωτες πολιτικές διαφορές με Κ.Κ.Ε.

Από διάφορα ρεπορτάζ θυμόμαστε:

Στην Λάρκο που το Κ.Κ.Ε. ενάντια στη ΔΑΚΕ για την μη πώληση – ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης και την προσπάθεια του Κ.Κ.Ε., ώστε κανένας να μη χάσει τη δουλειά του.

ΔΕΗ. Το κλίμα τρομοκρατίας από ΔΑΚΕ, ώστε να απομακρυνθεί το τηλεοπτικό συνεργείο του 902 και την απάντηση που έδωσε το Κ.Κ.Ε. στον συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ Κανελλόπουλο: όχι κούνημα του δαχτύλου επικριτικά τουλάχιστον απέναντι στο Κ.Κ.Ε.».

Κυριάκος και πρώην Βουλευτές του ζητούν αναδρομικά διάφορες αποδοχών εκατομμυρίων εκατοντάδων και αποζημιώσεις για ηθική βλάβη ως 100.000 ευρώ και θα ‘ναι στο πλευρό του για να φέρουν ψηφοφόρους!

Λίστα Νικολούδη: 20 Βουλευτές της Ν.Δ. σε ποινικά αδικήματα, διότι εντοπίστηκαν 413 περιπτώσεις ανειλικρινών δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) με πρωταθλητές Δημάρχους, Συμβούλους, Διευθυντές ΕΣΥ…

ΣΕΚΑΠ. Τρεις Βουλευτές Ν.Δ., 2 από Θεσσαλονίκη, 1 από Ν. Πέλλας αποδοκίμασαν τον Κυριάκο στον ΠΑΟΚ. Επίσης απουσίαζαν από συγκέντρωση της τύχης της ΣΕΚΑΠ (πρόστιμο με λαθρεμπόριο προηγούμενης Διοίκησης).

Siemens. Εμπλοκή Κυριάκου; Θα φανεί.

Κατηγορήθηκε ότι διόρισε τον ανιψιό του Ειδικό Σύμβουλο στο Πολιτικό Γραφείο. Επί Σαμαρά ανέλαβε να απολύσει 15.000 δημ. υπαλλήλους δημιουργώντας κενό υπηρεσιών. Καθαίρεσε Γενικό Διευθυντή Υπουργείου, αντικαθιστώντας τον με ημέτερο.

Με όλα αυτά ο Κυριάκος θα συμπεριληφθεί στους «100 πιο πολλά υποσχόμενους ηγέτες του αύριο», όπως λέει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ; Εσείς τι λέτε; Τι πιστεύετε;