ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

  • «Ευθύνες της Κυβέρνησης για την πορεία των εμβολιασμών»
  • «Οι απολύσεις δεν είναι λύση»

 

«Το τείχος ανοσίας είναι η μοναδική ελπίδα που έχουμε απέναντι στη πανδημία.. Δυστυχώς δεν έχει επιτευχθεί και υπάρχουν κυβερνητικές ευθύνες γι’ αυτό», τόνισε ο Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θ. Ξανθόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή Evening Report του Action 24. Και πρόσθεσε: «Ο κ. Μητσοτάκης κήρυξε από πέρσι το τέλος της μάχης κατά του κορωνοϊού δημιουργώντας εσφαλμένες αντιλήψεις. Ακολούθησαν οι παλινωδίες με τα εμβόλια και τα όρια ηλικίας. Η δική μας στάση θα ήταν διαφορετική εξ αρχής. Δεν θα αφήναμε χώρο για ανορθολογικές συμπεριφορές».

Ο κ. Ξανθόπουλος σημείωσε επίσης, μεταξύ άλλων:

-Οι ιατρικές πράξεις απαιτούν συναίνεση του πολίτη. Σε ειδικές κατηγορίες εργαζομένων όπως οι υγειονομικοί, για ειδικούς λόγους, πρέπει να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός,

-Οι απολύσεις υπαλλήλων ως ποινή είναι μια αντίληψη-πασπαρτού στη λογική της Κυβέρνησης. Η εξ αρχής η οριζόντια επιβολή του μέτρου της αναστολής εργασίας μπορεί να οδηγήσει σε κατάχρηση. Η απειλή της απομάκρυνσης φοβάμαι ότι δημιουργεί αντιδράσεις και καχυποψία.

-Η έννομη τάξη έχει τον τρόπο να περιφρουρήσουμε την δημόσια υγεία με παράλληλους τρόπους, όπως π.χ. με μετάθεση όπου αρνείται να κάνει το εμβόλιο, σε άλλη υπηρεσία.

-Δεν πρέπει να υπάρξει ένας ιδιότυπος διχασμός μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων. Είναι αδήριτη ανάγκη να υπάρχει απάντηση κοινωνικά υπεύθυνη.

-Το μήνυμα που στέλνουμε ως ΣΥΡΙΖΑ είναι να εμβολιαστούμε όλοι για να χτιστεί το τείχος ανοσίας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για την παραπομπή Παππά τόνισε χαρακτηριστικά: Η Ν.Δ. ξεκίνησε με άσκηση δίωξης κατά του κ. Παππά για το κακούργημα της δωροληψίας και το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος. Το γεγονός ότι δεν αποδείχθηκε κανένας χρηματισμός και ότι παραπέμφθηκε τελικά για το πλημμέλημα, το οποίο θα κρίνει οριστικά το δικαστικό συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου, αποτελεί τεράστια πολιτική ήττα και “φύλλο συκής” για την Κυβέρνηση της Ν.Δ.».