«ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» ΔΗΜΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ

 

Σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης του Δήμου Δοξάτου «Ανοιχτή Παρέμβαση» αναφέρονται τα εξής:

Στις 10-11-2018, το απόγευμα, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δοξάτου με μοναδικό θέμα: «Συζήτηση επί της έκθεσης ελέγχου των ορκωτών ελεγκτών των χρήσεων 2011-2014 της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Δοξάτου (ΔΗ.ΚΕ.ΔΗ.Δ.) και έκδοση ψηφίσματος κατά της διαφθοράς. (Εισηγητής: Δήμαρχος)».

Η συζήτηση (ουσιαστικά μονόλογος Δημάρχου και του Προέδρου Δ.Σ.) διεξήχθη παρουσία αρκετών πολιτών και Μ.Μ.Ε.

Στην αρχή της διαδικασίας ζητήσαμε το λόγο για να διαβάσουμε δήλωση-ανακοίνωση, σύμφωνα και με τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. δεν ήθελε να μας δώσει το λόγο. Τελικά, λάβαμε τον λόγο μετά από δύο ώρες σχεδόν, γιατί ο εκλεκτός του Δήμαρχος έκανε ανακοινώσεις για 2 ώρες, με σκοπό και στόχο να μας φιμώσει και να αδειάσει η αίθουσα από τον κόσμο.

Η Δήλωση μας ήταν η εξής:

«Η Α.Π. Δήμου Δοξάτου δηλώνει ότι:

  1. το πόρισμα των ορκωτών λογιστών (ΣΟΛ-ΟΡΚΩΤΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ) αναφέρει ρητά:

Περιορισμός χρήσης: Η έκθεση μας συντάχθηκε αποκλειστικά για το σκοπό που αναφέρεται στην πρώτη παράγραφο της παρούσας, απευθύνεται αποκλειστικά προς το Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Δ. και δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί για οποιοδήποτε άλλο σκοπό ή να διανεμηθεί σε τρίτους.

  1. Δεν υπάρχει καμία εισήγηση του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Δ. για το εν λόγω θέμα. Φυσικό είναι, γιατί δεν συνεδρίασε ποτέ!.
  2. Η έδρα της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Δ. είναι οι “Πηγές Κεφαλαρίου” και όχι το χωριό του κάθε Προέδρου της, το οποίο πιθανότατα πιστεύει ότι είναι ιδιοκτησία του!
  3. Σύμφωνα με το νόμο, αν κανείς διαπιστώσει παρανομία ή οτιδήποτε παρόμοιο (δωροδοκία, κερδοσκοπία, υπεξαίρεση χρημάτων κ.ά.) οφείλει αμελλητί (άμεσα) να προσφύγει στα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα (εισαγγελία, επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης).
  4. Πιστεύουμε ότι ο Δήμαρχος και “η παρέα του” φυγοπονούν και δειλιάζουν, καθώς δεν τολμούν να πάρουν απόφαση (εφόσον πιστεύουν ότι έχουν στοιχεία παρανομιών) άμεσης προσφυγής στους αρμοδίους.

Επειδή λοιπόν το εν λόγω θέμα και Δημοτικό Συμβούλιο γίνεται μόνο για να δοθεί μια “κακόγουστη παράσταση” από τον Δήμαρχο με τη συναίνεση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλώνουμε ότι αρνούμαστε την συμμετοχή μας σε αυτή την παρωδία και αποχωρούμε».

Την προηγούμενη ημέρα, αργά το βράδυ, εκδώσαμε και αναρτήσαμε το 63ο δελτίο τύπου της «Ανοιχτής Παρέμβασης» με τίτλο: «Οι μάσκες έπεσαν, η αλήθεια θριάμβευσε! Δυστυχώς, παρά τα ψεύδη της Δημοτικής Αρχής, ελλειμματικός ο Δ. Δοξάτου!»

Το κυριότερο σημείο του δ.τ. ήταν:

Ισολογισμός-απολογισμός Δήμου Δοξάτου και αποτελεσμάτων χρήσης οικονομικού έτους 2016:

-Κατά του Δήμου έχουν ασκηθεί αγωγές από τρίτους καθώς και εργαζομένους του, οι οποίοι διεκδικούν αποζημιώσεις συνολικού ποσού ευρώ 992.537,97 €.

-Έσοδα χρήσεως εισπρακτέα: 1.388.068,67 € (οφείλονται στο Δήμο από διαφόρους, κυρίως Δημοτικά τέλη). Το μεγαλύτερο μέρος αυτών πιθανότατα δεν θα εισπραχθεί.

-Ο Δήμος Δοξάτου το 2016 παρουσιάζει έλλειμμα: 254.498,10 €.

-Ο Δήμος Δοξάτου το 2015 παρουσίασε έλλειμμα 395.519,23 €.

Σε ερώτησή μας προς τους ορκωτούς λογιστές «αν εμφανίζονται στον ισολογισμό πλεονάσματα, όπως δηλώνει ο Δήμαρχος, άλλοτε 2.000.000,00 και άλλοτε 3.000.000,00 €», η κατηγορηματική τους απάντηση ήταν: «από τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας “ΟΧΙ”».

Το πρωί της 10ης Ιανουαρίου ο πολύγραφος και διαρκώς αυτοφωταγραφούμενος (selfie με σκούπες, απορριμματοφόρα, μεσηνέζες κ.α.) Δήμαρχος Δοξάτου ανάρτησε και εξέδωσε «αχαρακτήριστο» δελτίο τύπου εναντίον του επικεφαλής της Ανοιχτής Παρέμβασης (παρόλο που το 63ο δελτίο τύπου της όπως και όλα τα άλλα, φυσικά προσυπογράφονται από όλα τα μέλη της) με ψεύδη και ύβρεις. Φυσικά, κανένα στοιχείο δεν παρέθεσε για τα ψέματά του, ούτε φυσικά απάντησε στα στοιχεία που παρουσιάσαμε.

 

Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

Βούλα Καραγιαννίδου – Συμεωνίδου

Ελένη Κωνσταντινίδου

Μιχάλης Γ. Παπάζογλου