ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

 

 

Την εβδομάδα που πέρασε ο Βουλευτής της Ν.Δ. Γκιουλέκας Κωνσταντίνος εμφανίστηκε πολλές φορές στα παράθυρα τηλεοπτικών εκπομπών και μίλησε υποτιμητικά – κοροϊδευτικά, λέγοντας σε συνομιλητές του, έντονα και με θυμό, για το Σταλινικό Κράτος («εδώ δεν είναι σταλινικό κράτος»).

Οπότε ανέτρεξα σε πληροφορίες για το άτομό του, που εμφανίζεται άμεμπτος. Γκιουλέκας Κων/νος: Δημοσιογράφος, δικηγόρος, πολιτικός, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, πρώην Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το 2009 ζητούσε την πρόσληψη «γαλάζιων παιδιών» από τον τότε «ιδιωτικό» ΟΑΣΘ (Αστική Συγκοινωνία Θεσσαλονίκης) και είναι αποκαλυπτικά αυτά που ζητούσε εγγράφως (υπάρχει το κείμενο):

Αγαπητέ Πρόεδρε, σας αποστέλλω τα ονόματα των ενδιαφερομένων και θα παρακαλούσα θερμά για τις δικές σας ενέργειες… Υπογραφή… Τομεάρχης Εσωτερικών για θέματα Μακεδονίας και Θράκης.

Μάλιστα υπερασπίζεται την «πρακτική ρουσφετιών» στον αμαρτωλό ΟΑΣΘ, την οποία πρακτική είναι γνωστό πως ακολουθούσαν και πολλοί Βουλευτές της Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. (Κουτί της Πανδώρας).

Πρόσθεσε: Ενοχοποιούν την εκδήλωση ενδιαφέροντός μου για ανέργους συμπολίτες μας, για εύρεση εργασίας σε ιδιωτικούς οργανισμούς, όπως ο ΟΑΣΘ, πριν λίγο καιρό και την εξισώνουν με την κομματικοποίηση, την οποία επιχειρούν να κάνουν στον ήδη κρατικοποιημένο ΟΑΣΘ, έγραψε ο Τομεάρχης της Ν.Δ., προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα.

Επίσης ήθελε την ονομασία ΠΓΔΜ, αλλά άλλαξε γνώμη στην πορεία, όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, (όταν πριν 1 έτος) χειροκροτούσε τον Πρόεδρο της Ν.Δ. που εξέφραζε την τότε θέση του κόμματός του για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό (erga omnes). Τα συμπεράσματα δικά σας…

Ο κ. Κουτσούμπας είπε για το Σταλινικό Κράτος… την ΕΣΣΔ, πως είχε τον καθοριστικό ρόλο για τη συντριβή του Φασισμού με εκατομμύρια Ρώσους νεκρούς.

Η ΕΣΣΔ ήταν η απελευθερώτρια δύναμη των ευρωπαϊκών λαών ενάντια στον γερμανικό ιμπεριαλισμό (Ροβεσπιέρος).

Έτσι για να μαθαίνουμε…