ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜΑΡ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

Η κ. Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και υπεύθυνη Πολιτισμού κατέθεσε την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018 Ερώτηση προς τους Υπουργούς κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και κ. Μυρσίνη Ζορμπά, με τίτλο «Ποια είναι επιτέλους η αλήθεια με το ξεπούλημα των Αρχαίων Μνημείων στο Υπερταμείο;», για το θέμα της εκχώρησης Μνημείων και αρχαιολογικών χώρων στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. (Υπερταμείο) και ζητά να ενημερωθεί, μεταξύ άλλων για:

-Την πλήρη καταγραφή των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς που περιλαμβάνονται ήδη στο Υπερταμείο;

-Με ποιο τρόπο θα διορθωθεί αυτό το τεράστιο ατόπημα;

Σε σχετική δήλωσή της η κ. Κεφαλίδου ανέφερε «Ο Τσίπρας και η Κυβέρνησή του έχουν ξεπουλήσει τα πάντα. Λιμάνια, αεροδρόμια, όλη τη δημόσια περιουσία. Ώρα για την πολιτιστική μας κληρονομιά. Μνημεία, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους. Δεν έχουν φραγμό. Ως εδώ! Κάποιοι πρέπει να τους σταματήσουμε».

Η συγκεκριμένη ερώτηση ήρθε ως συνέχεια των Ερωτήσεων – ΑΚΕ της κ. Κεφαλίδου προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο σχετικά με τα Δημόσια ακίνητα στους Νομούς Δράμας, Έβρου και Ξάνθης, που εκχωρήθηκαν στο Υπερταμείο.

Η κ. Κεφαλίδου επανήλθε στο θέμα, με νεότερη ανακοίνωσή της, την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, απαντώντας σε δηλώσεις από πλευράς Υπουργείου Πολιτισμού. Στην δήλωση της Βουλευτού Ν. Δράμας αναφέρονται τα εξής:«Ομολογία Ανικανότητας τα όσα δηλώνει το Υπουργείο Πολιτισμού. Ή ήξεραν ότι εκχωρούσαν τα μνημεία στο Υπερταμείο και μας κοροϊδεύουν όλους, και εμάς και τους θεσμούς ή δεν ήξεραν και διαπραγματεύονται στα τυφλά. Αναξιόπιστοι, Ανίκανοι, Επικίνδυνοι!».