ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ

 

Η Ελληνική Αστυνομία για ακόμη μια χρονιά συμμετέχει στην Ονειρούπολη Δράμας με πληροφοριακό περίπτερο κυκλοφοριακής αγωγής.

Το περίπτερο άνοιξε τις πόρτες του την 1 Δεκεμβρίου 2019, στην κεντρική νότια είσοδο της Ονειρούπολης και λειτουργεί καθημερινά έως και τις 4 Ιανουαρίου 2020, κατά τις ώρες 08.00 – 14.00 και 15.00 – 21.00.

Την οργάνωση και λειτουργία του πληροφοριακού κέντρου έχουν αναλάβει αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας και του Τμήματος Τροχαίας Δράμας, με κεντρικό στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα οδικής ασφάλειας και τη διαμόρφωση κυκλοφοριακής συνείδησης.

Στους χώρους του περιπτέρου οι μικροί επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής μέσω φυλλαδίων και βίντεο, ζωγραφίζοντας, καθώς επίσης με τη συμμετοχή τους σε επιτραπέζια και διαδραστικά παιχνίδια σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, πάντοτε με την πολύτιμη καθοδήγηση εξειδικευμένων αστυνομικών.

Παράλληλα, το περίπτερο λειτουργεί και ως σημείο πρώτης επαφής με την Ελληνική Αστυνομία για οποιοδήποτε περιστατικό προκύψει.

Η Ελληνική Αστυνομία περιμένεις τους μικρούς επισκέπτες της Ονειρούπολης να περάσουν από το «Σπιτάκι Κυκλοφοριακής Αγωγής».