ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

 

 

  • Με βασικό εισηγητή τον Μανώλη Σφακιανάκη, Αντιστράτηγο ε.α. ΕΛΑΣ και Πρόεδρο του CSI Institute, το οποίο διοργανώνει την ημερίδα

 

Δωρεάν ημερίδα για την ενημέρωση και εκπαίδευση της οικογένειας στην ασφαλή χρήση του διαδικτύου, διοργανώνει το Cyber Security International Institute (CSIi), στη Δράμα, στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Δήμου Δράμας (Βερμίου 2 και 1ης Ιουλίου), την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00.

Βασικός εισηγητής της δράσης είναι ο Αντιστράτηγος ε.α. της ΕΛΑΣ και Πρόεδρος του CSI Institute κ. Μανώλης Σφακιανάκης, ο οποίος θα ενημερώσει γονείς και παιδιά, για την ορθή χρήση της τεχνολογίας, την ασφαλή πλοήγηση στο Internet, καθώς και για τη διαχείριση πιθανών διαδικτυακών απειλών. Επιπλέον, θέματα όπως είναι το cyber bullying και ο διαδικτυακός εθισμός, που το τελευταίο διάστημα απασχολούν κατά κύριο λόγο τους γονείς, θα συζητηθούν από την Κλινική Εγκληματολόγο και Διευθύντρια του CSI Institute κ. Kαλλιόπη Ιωάννου.

Το CSI Institute έχει ξεκινήσει έναν κύκλο συναντήσεων για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο σε όλη την Ελλάδα. Στις πρώτες ημερίδες, που πραγματοποιήθηκαν σε Αίγιο, Αθήνα, Πύργο και Χανιά ο κ. Σφακιανάκης εξήγησε φαινόμενα όπως το cyber bullying και ο εθισμός, ενώ έδωσε και πρακτικές συμβουλές για την ορθή χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και την προστασία κωδικών. Θα ακολουθήσουν ενημερωτικές ημερίδες και το 2020.

Η COSMOTE στηρίζει τις ημερίδες του CSI Institute στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, ώστε γονείς και παιδιά να απολαμβάνουν τα οφέλη της ψηφιακής τεχνολογίας με ασφάλεια.