Στην πορεία της πανδημίας του κορονοϊού και στην επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον αναφέρθηκε ο Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ρ/σ του ΣΚΑΪ. Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι εξετάζονται αλλαγές στα όσα ισχύουν για το διάστημα καραντίνας, ενώ προανήγγειλε ότι τα νέα μέτρα, που ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας (27/12), τελικά θα έρθουν… πριν την Πρωτοχρονιά.

Τα τελευταία στοιχεία, όπως τα παρουσίασε ο υπουργός Υγείας, είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικά για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην χώρα μας. Ο Θάνος Πλεύρης υπογράμμισε πως στην Αττική, πλέον, μιλάμε για 370% αύξηση κρουσμάτων ημερησίως και 150% στην επικράτεια, κάτι που δείχνει ότι η μετάλλαξη Όμικρον κυριαρχεί.

Επίσης, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι η Επιτροπή των ειδικών συνεδριάζει σήμερα, Τρίτη 28 Δεκεμβρίου, για να εξετάσει την μείωση του διαστήματος της καραντίνας. Αυτό που εξετάζεται είναι η μείωση από τις 10 μέρες στις 5 για τους ασυμπτωματικούς ασθενείς κατά τα πρότυπα των ΗΠΑ. Πρόσθεσε δε ότι μετά το πέρας των 5 ημερών σε απομόνωση, πιθανόν να υπάρχει σύσταση για χρήση μάσκας για άλλες πέντε ημέρες.

Οι τελικές αποφάσεις, όπως είπε ο υπουργός Υγείας, θα ληφθούν από την Επιτροπή και η κυβέρνηση θα τις υποδεχτεί.

Ακούστε εδώ αναλυτικά:

Τέλος, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης επανέλαβε ότι σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερα από 15.000 κρούσματα.

Πηγή: newsit.gr