Κατεπείγουσα έρευνα για τα αίτια θανάτου ενός 49χρονου άνδρα που πήγε στο νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” και τον έδιωξαν επειδή δεν εφημέρευε, ζήτησε ο Θάνος Πλεύρης.

Την παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη προκάλεσε η απίστευτη ιστορία ολιγωρίας που σημειώθηκε στο νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” στην Πάτρα, όταν ένας άνδρας 49 ετών πήγε με δυνατούς πόνους στο στήθος και στην πλάτη και αδυναμία να πάρει αναπνοή και λόγω του ότι δεν εφημέρευε τον έδιωξαν, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του λίγη ώρα αργότερα.

Ο υπουργός Υγείας ζήτησε κατεπείγουσα έρευνα προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου του 49χρονου άνδρα, ενώ την παρέμβαση εισαγγελέα είχε ζητήσει και η οικογένειά του.

Το βράδυ Τετάρτης (13/07) ο άνδρας καταφθάνει στο νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” έχόντας δυνατούς πόνους στο στήθος και στην πλάτη και αδυναμία να πάρει αναπνοή.

Ο 49χρονος, όπως αναφέρει το best.gr, φθάνει στο νοσοκομείο μόνος του οδηγώντας και παρκάρει μετά δυσκολίας το αμάξι του για να προλάβει να φτάσει στην είσοδο.

Απευθύνεται στο πλησιέστερο νοσοκομείο, καθώς έχει αντιληφθεί ότι κάτι πολύ σοβαρό του συμβαίνει. Από το νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα του λένε ότι δεν εφημερεύει και ότι θα πρέπει να μεταφερθεί μόνος με το αμάξι του στο νοσοκομείο του Ρίου. “Τον έδιωξαν” λένε χαρακτηριστικά οι συγγενείς του.

Ο άτυχος 49χρονος, αντιλαμβανόμενος ότι είναι σε κρίσιμη κατάσταση και ενώ οδηγεί με το αμάξι του για να βγει από το προαύλιο του νοσοκομείου νιώθει να “σβήνει” φτάνοντας στο ύψος του περιπτέρου που βρίσκεται έξω από το νοσηλευτικό ίδρυμα. Καλεί τότε από το κινητό τον αδελφό του, ο οποίος και καταφθάνει εσπευσμένα με το δικό του αμάξι.

Ενώ όμως οδηγεί μόλις λίγα μέτρα προσπαθώντας να φτάσει στο νοσοκομείο του Ρίου, ο 49χρονος χάνει εντελώς τις αισθήσεις του και αφήνει την τελευταία του πνοή.

“Όταν έφτασε τελικά στο νοσοκομείο του Ρίου, ήταν ήδη νεκρός”, είπε ο αδερφός του.

Πηγή: news247.gr