Ο ένας μετά τον άλλο κλείνει το ραντεβού του για το εμβολιασμό COVID με τρίτη δόση μετά την πρόσφατη ανακοίνωση για δυνατότητα εμβολιασμού ακόμα και 3 μήνες μετά την 2η δόση.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο Υπουργός Ψηφιακής  Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ανάρπαστα έχουν γίνει τα ραντεβού 3ης δόσης από την Παρασκευή που ανακοινώθηκε από την Επιτροπή ότι υπάρχει δυνατότητα για εμβολιασμό με αναμνηστική δόση μετά την παρέλευση 3 μηνών από την 2η.

«Από τη στιγμή που η επιτροπή αποφάσισε η τρίτη δόση να γίνεται στους 3 μήνες παρατηρήθηκε μια τεράστια κινητικότητα στο σύστημα, τη μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα. Ενδεικτικά, κλείστηκαν 557.000 ραντεβού τρίτης δόσης και 44.112 ραντεβού πρώτης δόσης από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Πάνω από 50 χιλιάδες ραντεβού πρώτης δόσης στους άνω των 60

Σε ό,τι αφορά στους πολίτες άνω των 60 ετών, από την περασμένη Τρίτη που ανακοινώθηκε το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού έχουν κλειστεί 55.400 ραντεβού πρώτης δόσης, ανέφερε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Επομένως, λίγο παραπάνω από το 10% των ατόμων άνω των 60 που ήταν ανεμβολίαστοι μέχρι την Τρίτη, έκλεισαν το ραντεβού τους για την πρώτη δόση μετά την ανακοίνωσης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

Πηγή: news4health.gr