Στο δικαστήριο έφτασε πριν από λίγο το θύμα της επίθεσης με βιτριόλι, Ιωάννας Παλιοσπύρου, συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της. 

Η 36χρονη κοπέλα από το βήμα του μάρτυρα καλείται να αναμοχλεύσει σήμερα τις φρικιαστικές στιγμές που της άλλαξαν για πάντα τη ζωή, όταν η 37χρονη κατηγορούμενη της πέταξε στην Καλλιθέα έξω από το χώρο εργασίας της καυστικό υγρό στο πρόσωπο καταδικάζοντας την σε ισόβιο πόνο.

Από την πλευρά της η κατηγορούμενη όπως διαφάνηκε και την πρώτη μέρα έναρξης της δίκης δεν προτίθεται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο – εκτός εκπλήξεων- και θα προτιμήσει και πάλι να παραμείνει … κρυμμένη στο κελί της.

Ωστόσο, τακτικοί και λαϊκοί δικαστές, με τη βοήθεια των στοιχείων που θα παρουσιάσει η πολιτική αγωγή, τις καταθέσεις των μαρτύρων στο πλαίσιο της ζωντανής ακροαματικής διαδικασίας, θα επιχειρήσουν να ξεδιπλώσουν σπιθαμή προς σπιθαμή τα πραγματικά περιστατικά για να αποκαλυφθεί όλο το εύρος της αλήθειας της υπόθεσης και κυρίως το ενδεχόμενο αν η κατηγορούμενη είχε σε κάποιο στάδιο του σατανικού σχεδίου της συνεργούς στο αποτρόπαιο έγκλημα της.

Πάντως σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, στο επίκεντρο της αποδεικτικής διαδικασίας αναμένεται να βρεθεί και ένας άνδρας με τον οποίο η κατηγορούμενη αντάλλασε από το 2019 μηνύματα, του ζητούσε να παρακολουθήσει το σπίτι της Ιωάννας, αρκετό καιρό πριν την επίθεση, ενώ την ημέρα που η 37χρονη διέπραξε την φρικαλέα επίθεση φέρεται να τον κάλεσε 14 φορές.

Ο συγκεκριμένος άνδρας δεν αποκλείεται αν δεν παρουσιαστεί αυτοβούλως να καταθέσει στη διάρκεια της δίκης να κλητευθεί από το δικαστήριο προκειμένου να απαντήσει στις ερωτήσεις των δικαστών καθώς από τα μηνύματα προκύπτει ότι η κατηγορούμενη του ζητούσε να προμηθευτεί κάτι για λογαριασμό της και αν αυτό ήταν το καυστικό υγρό.

Ένας δεύτερος άνδρας, ωστόσο είναι και αυτός σημαντικός μάρτυρας της διαδικασίας, αφού είναι το πρόσωπο με το οποίο σύμφωνα και με το παραπεμπτικό βούλευμα η κατηγορούμενη διατηρούσε μαζί του «ελεύθερη, περιστασιακή, ερωτική σχέση».

Είναι το πρόσωπο για το οποίο η κατηγορούμενη διέπραξε το έγκλημα σε βάρος της Ιωάννας, καθώς πίστευε παρόλο που το θύμα την διαβεβαίωνε για το αντίθετο, ότι θα την εγκατέλειπε για τα μάτια της όμορφης Ιωάννας.

Όπως προκύπτει και από τους ισχυρισμούς της κατηγορούμενης στην ανακρίτρια η Έφη είχε «μία αρρωστημένη εμμονή μαζί της (σ.σ. με την Ιωάννα)», καθώς, όπως είπε, τη θεωρούσε υπεύθυνη για ένα προσωπικό της ζήτημα, ιδιαίτερα σημαντικό για εκείνη.

Πάντως, ο ίδιος προανακριτικά είχε καταθέσει πως γνώρισε την κατηγορούμενη σε ένα καφενείο στου Ζωγράφου, σε κοινή παρέα. «Συνεχίσαμε να επικοινωνούμε φιλικά μέσω μιας διαδικτυακής εφαρμογής, όπου και αναπτύξαμε μια ελεύθερη ερωτική σχέση», είχε καταθέσει ο 40χρονος, για να προσθέσει:

«Με την εν λόγω γυναίκα δεν έχουμε σταθερή σχέση και γνωρίζω ελάχιστα για την προσωπική της ζωή. Παράλληλα, το χρονικό διάστημα που τη γνωρίζω, μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής messenger, λόγω των κοινών γνωστών που είχαμε, μου βγήκε σαν προτεινόμενη διαδικτυακή φίλη μια ακόμη γυναίκα με το όνομα Ιωάννα, στην οποία και έκανα αίτημα φιλίας. Με την εν λόγω γυναίκα ανταλλάξαμε κάποια 5-10 τυπικά μηνύματα, πλην όμως δεν βρεθήκαμε ποτέ από κοντά και δεν υπήρξε εδώ και ένα έτος περαιτέρω επαφή μαζί της».

Πηγή: cnn.gr