ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΗΣ Α.Μ.Θ. ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ Ν. ΔΡΑΜΑΣ Θ. ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

 

Την προηγούμενη εβδομάδα κατατέθηκαν ερωτήσεις από Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι οποίες ανέδειξαν προβλήματα της περιοχής και τις οποίες συνυπέγραψε και ο Βουλευτής του Ν. Δράμας κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Συγκεκριμένα με πρωτοβουλία της Βουλευτού Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αναστασίας Γκαρά, κατατέθηκε ερώτηση σχετικά με την απουσία δρομολογίων τρένων στην περιοχή. «Ωστόσο, και ενώ έχει περάσει ένας χρόνος από την απόφαση αναστολής των δρομολογίων, η ταλαιπωρία κατοίκων και επιβατών στην ΠΑΜΘ συνεχίζεται. Ολόκληρη Περιφέρεια παραμένει αποκομμένη από τη σιδηροδρομική σύνδεση με την υπόλοιπη Ελλάδα», τονίζουν οι Βουλευτές στην ερώτησή τους και ερωτούν, μεταξύ άλλων, τον αρμόδιο Υπουργό με ποιες ενέργειες προτίθεται να επαναφέρει την κανονικότητα των δρομολογίων στην περιοχή της Αν. Μακεδονίας-Θράκης ώστε να στηριχθεί η κοινωνία και η οικονομία της Θράκης μέσω της σιδηροδρομικής σύνδεσης της περιοχής με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Επίσης, ο κ. Ξανθόπουλος συνυπέγραψε ερώτηση 24 Βουλευτών, η οποία κατατέθηκε με πρωτοβουλία της Βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δράμας κ. Τάνιας Ελευθεριάδου, σχετικά με τον κίνδυνο να εξαιρεθεί τελικά ο αρχαιολογικός χώρος Φιλίππων από τον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Με την ερώτησή τους, οι Βουλευτές, αφού εξηγούν για ποιους λόγους υπάρχει η πιθανότητα απένταξης του Αρχαιολογικού Χώρου των Φιλίππων, ερωτούν την Υπουργό Πολιτισμού αν είναι σε γνώση της οι καταγγελίες για καταστροφές από τις εργασίες αποξήλωσης του επαρχιακού δρόμου και αν πράγματι κινδυνεύει να απαλειφθεί ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων από τον κατάλογο της UNESCO.

Τέλος, 44 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριλαμβανομένου του κ. Ξανθόπουλου, με πρωτοβουλία του κ. Σπύρου Λάππα, κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σχετικά με τις αποφάσεις για τοποθετήσεις προϊσταμένων στις 34 φυλακές της χώρας. Οι Βουλευτές υπογραμμίζουν ότι με τις παραπάνω αποφάσεις για την κάλυψη θέσεων ευθύνης, παραβιάσθηκαν οι συνταγματικές αρχές της ισονομίας και της αξιοκρατίας και ερωτούν, μεταξύ άλλων, τον Υπουργό γιατί απομακρύνθηκαν οι διευθυντές των φυλακών, γιατί δεν τοποθετήθηκε επικεφαλής στον Αυλώνα και πότε θα προχωρήσει η θεσμική και οργανωμένη διαδικασία επιλογής προϊσταμένων Διευθύνσεων και Τμημάτων των Καταστημάτων Κράτησης με αξιολογική κρίση.