Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η περιοδεία του Ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κούλογλου στην Θράκη, όπου βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες και μίλησε για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη αλλά και για τις ευρωεκλογές.

Ο κ. Κούλογλου παραβρέθηκε σε δύο εκδηλώσεις του προγράμματος «Σχολικοί Πρέσβεις του Ευρωκοινοβουλίου» στο 2ο ΓΕΛ Ξάνθης και το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης που διοργανώθηκαν σε συνεργασία με το Europe Direct με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών και σύντομα ψηφοφόρων για τη σημασία της συμμετοχής στις επικείμενες Ευρωεκλογές.

Στη συνέχεια σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Στέκι Νεολαίας και Πολιτισμού KARDELEN στην Ξάνθη, παρουσίασε το βιβλίο του «Γιατί Μπαμπά είναι κακιά η ακροδεξιά» στο οποίο εξηγεί τους λόγους ανόδου της ακροδεξιάς, παρουσιάζει με παραδείγματα την οπισθοδρομική στάση των ακροδεξιών Ευρωβουλευτών σε κρίσιμες ψηφοφορίες αλλά και προτείνει λύσεις για την αντιμετώπισή της. Κατόπιν συζήτησε με το κοινό για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και τους κινδύνους που ενέχει αυτή για την καθημερινή μας ζωή.

Την επόμενη ημέρα της περιοδείας του ο κ. Κούλογλου παραβρέθηκε στην Περιφερειακή Συνάντηση Νέων που διοργάνωσε στην Κομοτηνή το τοπικό Europe Direct. Συμμετείχε στις ομάδες εργασίας και συνομίλησε με μαθητές από όλη την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Στην Αλεξανδρούπολη, στην κατάμεστη αίθουσα του Βιβλιοπωλείου ΚΑΦΚΑ, παρουσίασε το βιβλίο του «Γιατί Μπαμπά είναι κακιά η ακροδεξιά», καθώς επίσης οπτικό υλικό από τη δράση της ακροδεξιάς στην Ευρωβουλή στη διάρκεια της τρέχουσας θητείας.

Τέλος, ο κ. Κούλογλου επισκέφθηκε το Πόρτο Λάγος της Ξάνθης. Περιηγήθηκε στη Λαϊκή Αγορά και συνάντησε στελέχη και τον επικεφαλής από την αυτοδιοικητική παράταξη που διεκδικεί το Δήμο Αβδήρων και στηρίζεται από τις προοδευτικές δυνάμεις της περιοχής.