Σε ανακοίνωση της παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση», σχετικά με την επίσκεψη του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου στην Π.Ε. Δράμας, αναφέρονται τα εξής:

Ως επικεφαλής ενός περιοδεύοντος θιάσου με πολλούς μισθοφόρους εμφανίστηκε στην Δράμα ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μετιος. Εκεί προσπάθησε με πολλές φωτογραφίες και συγχέοντας δημοτικά έργα που ολοκληρώθηκαν, έργα που βρίσκονται στο στάδιο της μελέτης και έργα τα οποία δεν έχουν ξεκινήσει να παρουσιάσει μία επίπλαστη και εντελώς αναληθή εικόνα απολογισμού για τη διοίκηση της Περιφέρειας. Η όλη προσπάθεια δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική.

Ο Περιφερειάρχης, η θητεία του οποίου ταυτίζεται με την χειρότερη περίοδο υποβάθμισης της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας προσπαθεί να «πείσει» ότι έχει κάποιον απολογισμό να παρουσιάσει.

Ποια είναι όμως η αλήθεια; Πολιτική μόνο με φωτογραφίες και μισόλογα δεν γίνεται. Σίγουρα έτσι δεν επιτυγχάνεται καμιά ανάπτυξη. Να μη θυμηθούμε κάτι φωτογραφίες υπηρεσιακών αυτοκινήτων και αιρετών της διοίκησης του Περιφερειάρχη έξω από beach bar της Νέας Περάμου…

Κατά τη διάρκεια της θητείας του Χρήστου Μετιου η Π.Ε. Δράμας εξακολουθεί να παραμένει αποκλεισμένη από την Εγνατία οδό και κυρίως χωρίς κανένα χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση ούτε του Ε61 αλλά ούτε και για την ολοκλήρωση του δρόμου Δράμα – Αμφίπολη. Ο Περιφερειάρχης δεν λέει κουβέντα γι’ αυτό.

Ο Περιφερειάρχης κατά τη της διάρκεια της θητείας του οποίου το Χιονοδρομικό Κέντρο της Περιφέρειας -αν και μοναδικό- βρίσκεται σε μοναδικό τέλμα δεν έχει τίποτε να πει γι’ αυτό.

Όπως δεν έχει και κανένα όραμα ή καμιά συγκροτημένη πρόταση για το μέλλον της Π.Ε. Δράμας. Με μισόλογα, φωτογραφίες επισκέψεις σε επιχειρήσεις προσπαθεί να δημιουργήσει μία επίπλαστη εικόνα και να κοροϊδέψει παραπλανώντας τους πολίτες. Η αλήθεια είναι ότι οι πολίτες της Δράμας είναι αποφασισμένοι και η προσπάθεια του Περιφερειάρχη θα πέσει στο κενό.

Η παράταξή μας αποτελώντας εγγύηση για το μέλλον και της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας και όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Α.Μ.Θ. είναι εκείνη που θα οδηγήσει την περιοχή σε ένα καλύτερο μέλλον.

Παρεμπιπτόντως ο Περιφερειάρχης θα έπρεπε να έχει το πολιτικό σθένος και την ευπρέπεια να πει ότι τα ακριβή αντίγραφα της Νίκης της Σαμοθράκης αποτελούν ιδέα του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη η οποία υλοποιήθηκε υπό την επίβλεψη του πρώην Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Αργύρη Πατακάκη. Ούτε καν αυτό το σημείο της ευπρέπειας δεν δικαιολόγησε με την παρουσία του.