«ΠΟΛΗ+ΖΩΗ»

Σε ανακοίνωση της παράταξης του Δήμου Δράμας «πόλη+ζωή» αναφέρονται τα εξής:

«Στις 22-1-2018 εκδόθηκε από την παράταξή μας “πόλη + ζωή” δελτίο τύπου σχετικά με την καταβολή διπλών αποδοχών και έγιναν δημόσιες δηλώσεις από τον επικεφαλής της παράταξης Μιχάλη Μλεκάνη και σχετική τοποθέτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 24-1-2018.

Το θέμα δημιούργησε ένταση και θόρυβο και διατυπώθηκαν ερωτήματα σχετικά με το ποιους αφορά. Κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο, αφού είναι γνωστή, δικαιολογημένη και κατανοητή η απέχθεια της ελληνικής κοινωνίας στην καταβολή διπλών αποδοχών, ακόμη και όταν είναι νόμιμη, ιδιαίτερα σήμερα, που η ανεργία και η φτώχεια έχει χτυπήσει όλα σχεδόν τα ελληνικά σπίτια.

Επειδή δεν θέλουμε να μείνει καμιά σκιά σχετικά με το θέμα, οφείλουμε να δώσουμε τις εξής διευκρινίσεις, έστω και αν τις θεωρούμε αυτονόητες:

  1. Σύμφωνα με την Πράξη 179/2017 Κλιμακίου του 1ου Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τα έξοδα παράστασης που καταβάλλονται σταθερά σε μηνιαία βάση εμπίπτουν στην έννοια των αποδοχών και η καταβολή τους είναι μη νόμιμη αν ο υπάλληλος δεν έχει επιλέξει να λαμβάνει τις αποδοχές από τη θέση του ως Προέδρου του Δ.Σ. έναντι των αποδοχών από την οργανική του θέση (παράγραφος 11 του άρθρου 25 του ν. 4354/2015).
  2. Τα παραπάνω αφορούν τους υπαλλήλους που είναι “μόνιμοι και δόκιμοι πολιτικοί δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς και οι υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου και ορισμένου χρόνου…” (άρθρο 7, παρ. 1 του νόμου 4354 ΦΕΚ 176A/2015).

Αυτά για να ξεκαθαρίσουμε και ποιους αφορά το δελτίο τύπου που εκδόθηκε στις 22-1-2018, καθώς και όλες οι σχετικές δηλώσεις, και τι είναι νόμιμο και τι παράνομο.

Περιμένουμε την εφαρμογή των νόμων και των αποφάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο. Σεβόμαστε την προσωπικότητα κάθε δημοτικού συμβούλου και δεν θέλουμε να αφήσουμε κανένα περιθώριο να συσχετιστεί με την παράνομη καταβολή διπλών αμοιβών το όνομα οποιουδήποτε δεν ανήκει στις κατηγορίες των υπαλλήλων του νόμου 4354/2015.

Και για να μην ξεχνιόμαστε. Για όσο χρόνο η παράταξή μας “πόλη + ζωή” ήταν δημοτική αρχή, κανένας αιρετός δεν έπαιρνε διπλό μισθό.

Επειδή δεν είμαστε όλοι ίδιοι!!!».