Πένθος στην οικογένεια της Πυροσβεστικής καθώς έφυγε από την ζωή κατά την άσκηση των καθηκόντων του 43χρονος πυροσβέστης , επικεφαλής του πεζοπόρου στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Χίο

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Συνάδελφοι, δυστυχώς για μία ακόμη φορά θρηνούμε ένα μέλος της οικογένειάς μας, κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Σήμερα απεβίωσε ο επικεφαλής του πεζοπόρου στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Χίο, Αρχιπυροσβέστης 43 ετών, πατέρας δύο παιδιών.

Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για τον άδικο χαμό του συναδέλφου. Η σκέψη όλων, βρίσκεται στην οικογένειά του.

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους οικίους και τους συναδέλφους του.-

Σύμφωνα με το politischios.gr/

Το περιστατικό αφορά στον 43χρονο πυροσβέστη Μ.Χ. πατέρα 2 παιδιών, ο οποίος βρίσκονταν σε υπηρεσία στην περιοχή της Κατάβασης στην Αμανή (για βάρδια επιφυλακής), η οποία κατακάηκε τις προηγούμενες ημέρες από το πύρινο μέτωπο.

 

Ο άτυχος άνδρας, ξαφνικά αισθάνθηκε αδιαθεσία και σωριάστηκε στο έδαφος. Παρότι η γιατρός της περιοχής έσπευσε σχεδόν άμεσα στο σημείο, το νήμα της ζωής για τον άτυχο άνδρα κόπηκε πρόωρα αφού επί αρκετή ώρα, ελλείψει οδηγού ασθενοφόρου στο πολυδύναμο Ιατρείο της Βολισσού, έπρεπε να περιμένει ασθενοφόρο από τη Χίο.

Ο ένας και μοναδικός εθελοντής οδηγός του ασθενοφόρου της Βολισσού, που έχει σώσει πολλές ζωές στο παρελθόν, βρίσκονταν στα Καρδάμυλα με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανείς να οδηγήσει το όχημα.

Βιβή Ποταμούση: «Η γραφειοκρατία στοίχησε τη ζωή ενός νέου ανθρώπου»

Ανακοίνωση εξέδωσε και η δημοτική Σύμβουλος της Αμανής Βιβή Ποταμούση, στην οποία σημειώνει τα εξής:

Ένας νέος άνθρωπος έχασε την ζωή του γιατί ακόμη δεν έχουμε καταφέρει να προσληφθεί οδηγός στο ασθενοφόρο της Αμανής και περιμένουμε να ενημερωθεί και να μπορεί να εξυπηρετήσει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, χάνοντας πολύτιμο, όπως αποδείχθηκε ακόμη μία φορά χρόνο. Να σημειωθεί ότι έχει εγκριθεί η πρόσληψη από τις αρχές Ιουνίου 2021 και είναι «χαμένη» στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

Ως μόνιμη κάτοικος της περιοχής μόνο θλίψη και οργή μπορώ να νοιώσω για μία κατάσταση η οποία διαιωνίζεται , για μια στάση που μόνο ως αδιαφορία μπορεί να θεωρηθεί. Ως Δημοτική Σύμβουλος της Αμανής αλλά και ως Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας Ν. Χίου δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω με όλες μου τις δυνάμεις να προσπαθώ για την αποκατάσταση αυτής της αδικίας που δυστυχώς δεν είναι η μόνη που επιβαρύνει τον τόπο μας και όλους όσοι επέλεξαν την Αμανή για μόνιμη κατοικία παρά τις αντίξοες συνθήκες. Ελπίζω σε αυτή την προσπάθεια να σταθούν αρωγοί ΟΛΟΙ ξεπερνώντας επιτέλους μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Χάνονται ζωές και καταστρέφονται οικογένειες.

Πηγή: epiloges.tv