Πηγή: Eurokinissi

Eνα άλλο «πρόσωπο» είχε χθες το βράδυ στα κρατητήρια η Ρούλα Πισπιρίγκου μετά την απόφαση για την προφυλάκισή της στις φυλακές Κορυδαλλού.

Εκεί που όλες αυτές τις μέρες ήταν ψυχρή και κυνική, πιστεύοντας ότι η υπόθεση δεν είναι δεμένη και θα αφεθεί ελεύθερη, μάλλον με περιοριστικούς όρους,  μετά την απόφαση φαίνεται να κατέρρευσε, καθώς στο ειδικό κελί ασφαλείας στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ είχε ξεσπάσματα με ουρλιαχτά και κλάματα.

Μεταξύ άλλων, φώναζε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, «είμαι αθώα, δεν είναι δυνατόν με αυτήν την δικογραφία να με προφυλακίζουνε».

Διαβάστε επίσης:

 

Όταν ηρεμούσε, διάβαζε τη δικογραφία, έχοντας, ωστόσο, νέα ξεσπάσματα αναφερόμενη σε διάφορα κομμάτια λέγοντας πως υπάρχουν κενά.  Για αρκετή ώρα χρειάστηκε να της κάνει παρέα η γυναίκα αστυνομικός που τη μετέφερε στα δικαστήρια, στην οποία έκανε ερωτήσεις για τη διαμονή της στη φυλακή.

Κάπως έδειξε να ηρεμεί όταν η αστυνομικός της εξήγησε ότι θα βρίσκεται σε ειδικό κελί στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού και για μεγάλο διάστημα δεν θα έρθει σε επαφή με τις υπόλοιπες κρατούμενες μέχρι να συνηθίσει πια τη νέα πραγματικότητα στη ζωή της.

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου μετά την απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή για την προφυλάκισή της.

Η μεταγωγή της έγινε λίγο πριν από τις 9 το πρωί της Τρίτης και ενώ παρέμεινε για ακόμη ένα βράδυ στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ.

Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής έκρινε πως η κατηγορούμενη θα πρέπει να τεθεί σε ειδικό καθεστώς κράτησης μακριά από άλλες κρατούμενες για λόγους ασφαλείας και έτσι δεν θα έρχεται σε επαφή με κανέναν. Μάλιστα πρώτα αναμένεται να τεθεί σε διήμερη καραντίνα λόγω του πρωτοκόλλου για τον κορωνοϊό προτού οδηγηθεί σε ειδικό κελί.

Πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την είσοδο των φυλακών την αποδοκίμασαν.

 

Όλο το απολογητικό υπόμνημα – Τι είπε για την κεταμίνη και την Τζωρτζίνα

«Είμαι μητέρα που έχω χάσει τρία παιδιά και είμαι ένα βήμα πριν τη φυλακή» είπε στην πολύωρη απολογία της η 33χρονη κατηγορούμενη στην ανακρίτρια προσπαθώντας να πείσει, κάτι που ωστόσο δεν κατάφερε.

Μάλιστα, οι δικηγόροι της Ρούλας Πισπιρίγκου κατά την έξοδό τους από την ανακρίτρια προχώρησαν σε δηλώσεις, στις οποίες επισήμαναν ότι η πελάτισσά τους «αρνείται τα πάντα» και πως στο άκουσμα της απόφασης η 33χρονη «λύγισε», ενώ εξέφρασε έντονη ανησυχία για τις συνθήκες κράτησής της και για την ασφάλειά της.  Όπως είπαν, δήλωσε έκπληκτη, καθώς περίμενε να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

 

 

Δεν θα πει ποτέ ότι δολοφόνησε τα παιδιά της»

«Μετά από μια διαδικασία ανακριτική που ξεπέρασε σε διάρκεια τις εννέα ώρες, εξέθεσε η κατηγορούμενη τη θέση της σε σχέση με την κατηγορία. Αρνείται τα πάντα, δήλωσε ο δικηγόρος της», Όθωνας Παπαδόπουλος. «Δεν πρόκειται ποτέ να δεχθεί, όπως δηλώνει, ότι αφαίρεσε τη ζωή των παιδιών της. Δεν συνέβη κάτι τέτοιο», πρόσθεσε. «Προβάλλει επιχειρήματα και ερωτήματα τα οποία δεν βρήκαν ούτε σήμερα απάντηση πειστική. Είναι μια δικογραφία που αφήνει κάποια κενά και ερωτηματικά», ανέφερε.

Από την πλευρά του ο δεύτερος δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Κωνσταντίνος Ζάρδας, τόνισε: «Από πλευράς της υπεράσπισης θα γίνει προσπάθεια να συγκεντρωθεί αποδεικτικό υλικό ώστε να αποδειχθεί πέραν πάσας αμφιβολίας ο ισχυρισμός της κατηγορουμένης ότι ο χρόνος χορήγησης της ουσίας που επέφερε τον θάνατο ήταν τέτοιος που αποδεικνύει την αθωότητά της. Η ουσία αυτή χορηγήθηκε όταν δεν βρισκόταν στα δικά της χέρια το παιδί. Η Ρούλα Πισπιρίγκου εξεπλάγην και απευθύνθηκε ευθέως στην κυρία ανακρίτρια ρωτώντας την “γιατί, αφού είμαι αθώα. Το είδατε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι είμαι αθώα”».

 

 

«Δεν έδωσα εγώ κεταμίνη στην Τζωρτζίνα» – Όλο το απολογητικό της υπόμνημα

Στη μαραθώνια απολογία της η 33χρονη ήταν αμετανόητη, ψυχρή και αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες. Στο απολογητικό της υπόμνημα μάλιστα, ανέφερε τα εξής:

«Αρνούμαι στο σύνολό της την αποδιδόμενη σε μένα κατηγορία, ποτέ δεν επιδίωξα, επιθύμησα ή προκάλεσα τον θάνατο του παιδιού μου. Καμιά μητέρα δεν μπορεί να κάνει κακό στο ίδιο της το παιδί. Η Τζωρτζίνα ήταν το πρώτο μου παιδί και αποτελούσε την μεγάλη μου αδυναμία. Ο θάνατός της, που ακολούθησε τα τραγικά περιστατικά που είχαν λάβει χώρα σε βάρος των δύο άλλων παιδιών τα οποία είχαν νωρίτερα χάσει τη ζωή τους από άλλες αιτίες, ήρθε ως τελειωτικό χτύπημα για μένα, ενώ αποτελούσε και το τελειωτικό χτύπημα σε βάρος της οικογένειάς μου, η ενότητα της οποίας άρχισε μετά από τα ανωτέρω τραγικά γεγονότα να κλυδωνίζεται μέχρι σημείου να έχει σήμερα σχεδόν διαλυθεί οριστικά».

Η κατηγορούμενη κάνει λόγο για «τυχαία στοιχεία» στα οποία -όπως λέει- βασίζεται η κατηγορία, ενώ επισημαίνει ότι ως μητέρα της Τζωρτζίνας, εκείνη όφειλε να είναι η συνοδός του παιδιού στο νοσοκομείο.

Απαντώντας στις αιτιάσεις του κατηγορητηρίου που ήθελαν την μικρή Τζωρτζίνα να παθαίνει όλα τα επεισόδια πάντοτε εκτός ΜΕΘ, η 33χρονη φέρεται να απαντά ότι αυτό συνέβη επειδή ο χρόνος νοσηλείας στις ΜΕΘ κάθε νοσοκομείου ήταν συγκριτικά ελάχιστος σε σχέση με τον χρόνο νοσηλείας στον θάλαμο της κάθε παιδιατρικής κλινικής.

Η ίδια εκθέτει δυο λόγους για τους οποίους είναι αβάσιμος ο ισχυρισμός ότι η κεταμίνη δόθηκε από εκείνη στο παιδί. Σύμφωνα με όσα αναφέρει, «η συγκεκριμένη ουσία δεν διατίθεται σε φαρμακεία και διακινείται αποκλειστικά από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς σε αυστηρά περιορισμένο πλαίσιο, μόνο σε δύο χρήσεις, μία από τις οποίες είναι η Παιδοχειρουργική. Άρα είναι προφανές ότι στο συγκεκριμένο παιδιατρικό νοσηλευτικό ίδρυμα η σχετική ουσία υπάρχει και υπήρχε κατά την ημερομηνία θανάτου του παιδιού μου», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σημειώνεται, ότι φέρεται να έχει υποβάλλει διπλό αίτημα για το εάν την τελευταία τριετία η ΜΕΘ του νοσοκομείου έχει προμηθευτεί την ουσία κεταμίνη και δεύτερον αν τηρείται αρχείο των προσώπων που λαμβάνουν ποσότητα της συγκεκριμένης ουσίας και σε περίπτωση θετικής απόκρισης, εάν το χρονικό διάστημα 27-29/1/2022 έχει ληφθεί από το φαρμακείο του νοσοκομείου ποσότητα της ουσίας.

«Τα κρίσιμα 20 λεπτά»

Η ίδια επισημαίνει, ότι «σύμφωνα με τις καταθέσεις των γιατρών ο χρόνος επίδρασης φαρμακευτικής ουσίας κεταμίνη είναι από 1 έως 20 λεπτά, ανάλογα με τον τρόπο χορήγησης. Πάντα με βάση τις ίδιες καταθέσεις από εμένα ζητήθηκε να εξέλθω του δωματίου στο οποίο γίνονταν προσπάθειες ανάνηψης του παιδιού μου, άμεσα με την έλευση των γιατρών τις ΜΕΘ, που αναφέρεται σε χρόνο 3 λεπτών από την ενημέρωση που έκανα στη νοσηλεύτρια. Οι ανωτέρω γιατροί τοποθετούν χρονικά τον θάνατο του παιδιού μου στις 14.30, οπότε προσδιορίζουν τα κρίσιμα 20 λεπτά στο χρονικό διάστημα μεταξύ 14.10 – 14.30, δηλαδή σε χρόνο που δίπλα στο παιδί μου βρισκόμουν εγώ».

Ωστόσο, όπως υποστηρίζει η ίδια, από τα καρδιογραφήματα που της εστάλησαν μέσω sms από τον παιδοκαρδιολόγο, στις 15:10 καταγράφεται μηχανικά το γεγονός ότι η Τζωρτζίνα ήταν ακόμη ζωντανή γιατί φαίνεται ότι λειτουργούσε ο απινιδωτής με την βηματοδoτική του λειτουργία με ηλεκτρική ανταπόκριση της καρδιάς του παιδιού. «Άρα το κρίσιμο εικοσάλεπτο, εντός του οποίου φέρεται, να χρειάζεται αυτή ουσία για να προκαλέσει τον θάνατο, τότε η χορήγησή της έχει γίνει περίπου στις 14:50, δηλαδή σε χρόνο που από εμένα έχει ζητηθεί η αποχώρησή μου από το δωμάτιο, εντός του οποίου παρέμειναν μόνο γιατροί και νοσηλευτές», τονίζει η 33χρονη.

Επιμένει για «ιατρικό λάθος»

Μάλιστα, όπως αναφέρει στο υπόμνημά της, «υπό αυτές τις συνθήκες είναι εξαιρετικά πιθανό να χορηγήθηκε αυτή ουσία στην Τζωρτζίνα από ιατρικό λάθος, υπό την πίεση της κατάστασης που είχε δημιουργηθεί, διότι σε διαφορετική περίπτωση μου είναι αδύνατο να σκεφτώ τι θα μπορούσε να έχει γίνει και δεν μπορώ να δώσω κάποια άλλη εκδοχή».

«Άδικη, πρωτάκουστη και εξωπραγματική η κατηγορία που μου προσάπτετε»

Επιπλέον, στο απολογητικό της υπόμνημα η 33χρονη ανάφερει: «σας δηλώνω ότι δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση να ”χάσω” την παραμικρή ευκαιρία για να διακηρύξω την αθωότητά μου για την κατάφωρα άδικη, πρωτάκουστη, εξωπραγματική και επονείδιστη κατηγορία που μου προσάπτετε. Για τον λόγο αυτό θα εμφανιστώ αυτοπροσώπως όποτε κληθώ μέχρι τελικά να δικαιωθώ και να απαλλαγώ από την κατάφωρη αδικία που με βαραίνει, ενώ ρητά δηλώνω ότι επιφυλάσσομαι παντός νόμιμου δικαιώματός μου, για όλους όσους με κατέστησαν κατηγορούμενη στα μάτια όλης της κοινωνίας, προφανώς για να συγκαλύψουν τις δικές τους ευθύνες για την απώλεια της ζωής της θυγατέρας μου».

Πηγή: real.gr