Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της ΔΕΚΠΟΤΑ Δράμας την Παρασκευή 15 Μαρτίου στις 18:00 η παρουσίαση του συλλογικού έργου για την πόλη της Δράμας που προέκυψε από τον πανελλήνιο συγγραφικό διαγωνισμό των εκδόσεων iWrite με θέμα με τίτλο «Δράμα – Ιστορίες του Τόπου μας».

Η εκδήλωση στην κατάμεστη Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου Δράμας ξεκίνησε με χαιρετισμό από τη συντονίστρια του διαγωνισμού, συγγραφέα και αφηγήτρια κ. Σωτηρία Ιωαννίδου, η οποία ευχαρίστησε τη ΔΕΚΠΟΤΑ για την επικοινωνιακή της στήριξη και τη φιλοξενία στον χώρο και καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους θεατές και συγγραφείς.

Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός από τον πρόεδρο της ΔΕΚΠΟΤΑ Δράμας κ. Γιώργο Ψαρρά και από τον Ιστορικό – Εκδότη – Γενικό Διευθυντή του Πρότυπου Ομίλου Πολιτισμού Πηγή, τμήμα του οποίου αποτελούν οι εκδόσεις iWrite κ. Βαλάντη Ναγκολούδη. Για το συλλογικό έργο μίλησε η φιλόλογος – θεολόγος κ. Νίκη Δισλία.

Κατόπιν, πραγματοποιήθηκε η ανακοίνωση των τριών πρώτων βραβείων, οι δύο πρώτοι εκ των οποίων ανέγνωσαν απόσπασμα της ιστορίας τους, και η απονομή επαίνων σε όλους τους διακριθέντες.

Το 1ο Βραβείο απονεμήθηκε στον Δημήτρη Δικμάνη για το διήγημά του «Το ίδιο νόμισμα».

Το 2ο Βραβείο στην Ανατολή Φωτιάδου για το διήγημά της «Το άσπρο Κυριακάτικο φουστάνι».

Το 3ο Βραβείο στον Χριστόφορο Σεμέργελη για το διήγημά του «Βασίλισσα δίχως Στέμμα».

Τιμητικό έπαινο για τη συμμετοχή και τη διάκριση παρέλαβαν:

Μαρία Άγγου, Η Βόλτα της Ζωής

Ευγενία Βογιατζή, Η Μετάλλαξη μιας Εγκυκλοπαίδειας

Χρυσάνθη Δάινα, Ό,τι ονειρεύτηκα είναι εδώ

Ειρήνη Δερμιτζάκη, Από δω μέχρι τη Δράμα

Βασίλης Διακοβασίλης, Θα είσαι πάντα εδώ

Μαρία Καμπάνταη, Τελευταίος Δρόμος

Πάνος Καμπίτσης, Τα Καραβάκια της Αγίας Βαρβάρας

Παναγιώτα Καρακουλάχ, Το ποτάμι και τα μυστικά του

Ηλίας Καρπώνης, Το Μυστικό της Δράμας

Κατερίνα Κροτοπούλου, Σαν τη Δράμα

Τίμος Παπαδόπουλος, Η Ζωή στη Γειτονιά

Δήμητρα Στεφανίδου, Σ’ ευχαριστώ παππού

Λίγα Λόγια για τον διαγωνισμό – θεσμό «Ιστορίες του Τόπου μας», όπως ακούστηκαν στην εκδήλωση:

Ο θεσμός του συγγραφικού διαγωνισμού με θέμα «Ιστορίες του Τόπου μας» που διενεργούν οι εκδόσεις iWrite, ο οποίος μετρά πάνω από δέκα πνευματικά απότοκα έως σήμερα και σχεδόν μία δεκαετία διενέργειας, έχει ως απώτερο σκοπό την ανάδειξη και προώθηση του πολιτισμού των ελληνικών πόλεων, μέσα από την εμπειρία της συγγραφής και της διηγηματικής εξιστόρησης. Στόχος είναι να γνωρίσει ο αναγνώστης τον εκάστοτε τόπο μέσα από μία σειρά λογοτεχνικών κειμένων. Μέσα από έναν έρωτα, από μία ιστορία μυστηρίου κ.λπ., να περπατήσει μαζί με τους πρωταγωνιστές των διηγημάτων σε γνώριμα μέρη, αλλά με έναν διαφορετικό – βιωματικό τρόπο, πάντα υπό το μυθοπλαστικό πρίσμα.

Οι Εκδόσεις iWrite πιστεύουν στον Έλληνα συγγραφέα και απώτερος στόχος τους είναι η ανάδειξη νέων λογοτεχνικών ταλέντων των ελληνικών πόλεων, δημιουργώντας παράλληλα μία σειρά βιβλίων διαφορετικών από άλλες, μια πολιτιστική παρακαταθήκη που θα αναδεικνύει τη λαογραφία, την κουλτούρα και τα ιδιαίτερα γνωρίσματα ελληνικών πόλεων, σε συνδυασμό με την αγάπη των εγχώριων δημιουργών μας για τη μυθοπλασία.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, του διαγωνισμού με θέμα «Ιστορίες του τόπου μας», προσκάλεσαν όλους τους συγγραφείς της ευρύτερης περιοχής της Δράμας -αλλά και όσους τρέφουν μια ιδιαίτερη αγάπη γι’ αυτή- ανεξαρτήτως ηλικίας, να συμμετέχουν με ένα διήγημά τους που ως φόντο να έχει τον τόπο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν το βιβλίο στην ιστοσελίδα του εκδοτικού οίκου (iwrite.gr), καθώς και με παραγγελία από όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία.