Μέσα από τη κοινοβουλευτική διαδικασία, μέσω κατάθεσης ερωτήσεων και αναφορών, οι Βουλευτές κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος και κ. Χαρά Κεφαλίδου ανέδειξαν το πρόσφατο χρονικό διάστημα ζητήματα που έχουν σχέση με την πανδημία του κορωνοϊού, ζητώντας από την Κυβέρνηση λήψη μέτρων.

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος, κατέθεσε ερωτήσεις για τα μέτρα άμεσης στήριξης επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων και μικρών επιχειρήσεων, για τις «πρωτοφανείς ελλείψεις στα μέσα προστασίας κατά του κορωνοϊου για τους εργαζόμενους στα Δικαστήρια όλης της χώρας», για τα «84 εκατομμύρια Ευρώ “στήριξη” για τους “παρόχους κατάρτισης” στην πλάτη χιλιάδων επιστημόνων και ελεύθερων επαγγελματιών», για την «Επέκταση των Υπηρεσιών Πρόνοιας και Κοινωνικής στήριξης μέσω του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”» και για τα «Μέτρα στήριξης αυτοαπασχολούμενων, επαγγελματιών και επιχειρήσεων οικονομικών υποχρεώσεων τους προς τους ΟΤΑ και πρόσθετα μέτρα κοινωνικής και υγειονομικής προστασίας των απασχολούμενων και των εργαζομένων μέσω των ΟΤΑ».

Από την πλευρά της, η Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής κ. Χαρά Κεφαλίδου κατέθεσε ερωτήσεις για την «Άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”», για την «Ανάγκη στήριξης των ομογενών μαθητών και της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό για την εξ αποστάσεως διδασκαλία», για την άμεση ένταξη στα μέτρα στήριξης των ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών των Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης, για την ενίσχυση των μεταποιητικών επιχειρήσεων του αγροτοδιατροφικού τομέα, για την έλλειψη εργατών γης και για την απλήρωτους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς & Συμβούλους στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας.