ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΕΩΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Η μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Ελλάδας, η παραμυθένια Ονειρούπολη, συνεχίζει να υποδέχεται έως τις 7 Ιανουαρίου τους μικρούς και μεγάλους φίλους της, προσφέροντας σε όλους τους επισκέπτες ανεπανάληπτε στιγμές! Η Δράμα, η πρωτεύουσα των Χριστουγέννων, καλωσορίζει όλους τους επισκέπτες της και τους καλεί να γίνουν οι πρωταγωνιστές στο αυθεντικότερο χριστουγεννιάτικο παραμύθι!

Το πρόγραμμα της Ονειρούπολης από την Πέμπτη 21 έως την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου έχει ως εξής:

 

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

 

08.30-14.00 Προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων.

18.00 Πλατεία Ελευθερίας. «Οι ευχές ταξιδεύουν». Ο Σύλλογος Παραπληγικών Δράμας, στην πλατεία της πόλης, σας περιμένει με τα ξωτικά της ομάδας Πολυθέαμα Κρόκο & Λίνο. Στείλτε την ευχή σας να πετάξει ψηλά στον χειμωνιάτικο ουρανό με τα αιωρούμενα φαναράκια.

18.00-19.00 Κεντρική Είσοδο. Οι σπουδάστριες του ΙΕΚ ΑΚΜΩΝ Δράμας, του τμήματος «Βοηθός Εργοθεραπείας» θα βρίσκονται στην Κεντρική Είσοδο της «Ονειρούπολης» για να μοιράσουν FREE HUGS και να μεταδώσουν το πνεύμα των Χριστουγέννων και της αγάπης.

18.00-19.00 Κεντρική σκηνή. Το Σωματείο ΑμεΑ Ν. Δράμας θα πραγματοποιήσει εκδήλωση σε συνεργασία με το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Πράξη και Θεωρία Experts, που θα περιλαμβάνει χορωδία ΑμεΑ με συνοδεία μουσικών οργάνων(κάλαντα σε 4 διαφορετικές εκτελέσεις).

19.00-20.00 Κεντρική σκηνή. Ο Αθλητικός Σύλλογος Παραδοσιακού TaeK Won Do (WIF) «ΖΕΝ» παρουσιάζει το Ολυμπιακό άθλημα καθώς και επίδειξη Step και Dance με τους μικρούς αθλητές του συλλόγου.

20.00-21.00 Κεντρική σκηνή. Η Νεανική Χορωδία της Μουσικής Σχολής «Δύβελος», παρουσιάζει ένα πρόγραμμα από το ελληνικό έντεχνο ρεπερτόριο. Τη χορωδία πλαισιώνουν σπουδαστές και μαθητές της σχολής.

 

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

 

09.00-14.00 Το Σπιτάκι του Παραμυθιού. Σσσσσς… ησυχία. «Παραμύθι μύθι μύθι, το κουκί και το ρεβίθι…». Το παραμύθι μας αρχίζει και ζωντανεύει ξανά εδώ, στην πιο όμορφη Χριστουγεννιάτικη γιορτή της πόλης μας! Στην «Ονειρούπολη»! Επιστρέφει ξανά, ο αγαπημένος μας ήρωας… ο «Ρούλης ο Δραμινούλης». Σας περιμένουμε όλους, μικρούς και μεγάλους για να ζήσουμε μαζί την περιπέτεια του αγαπημένου μας ήρωα Ρούλη και της φίλης του Μήνας! «Γιατί η αληθινή φιλία, μας ενθαρρύνει και μας σηκώνει ψηλά… όταν τα δικά μας φτερά λησμονούν πως να πετάνε»!

11.30-12.00 Κεντρική σκηνή. Η Φιλαρμονική της Καλλιφύτου τραγουδάει κάλαντα Χριστουγέννων.

13.00-15.00 Κεντρική σκηνή. Ο χορευτής-χοροδιδάσκαλος Θωμάς Παπαθεοδώρου (Papa Tom) μαζί με την πανελλήνια πρωταθλήτρια ομάδα του Street WarrioZ διοργανώνουν ένα Φεστιβάλ γεμάτο Street Dance. Με πολλές χορογραφίες, shows & battles με διάφορα τμήματα και ομάδες από τη Δράμα και την Καβάλα! Street dance, είναι είδος χορών που ξεκίνησαν από τον δρόμο, τα clubs και τα party. Οι πιο γνωστοί από αυτούς τους χορούς είναι το hip hop, το break dance, το, house, το popping και το locking! Συμμετέχουν επίσης οι σχολές της Έλενας Αγγέλοβα Καλφοπούλου & Λαμπρινής Καλφοπούλου (Δράμα και Χωριστή) και Dance Academy (Καβάλα) και οι σύλλογοι Chorodrama (Δράμα) και My way of dance (Κρηνίδες).

16.00-19.00 Το Σπιτάκι του Παραμυθιού. «Il etaitunefois, a Oniroupoli, …Μια φορά κι έναν καιρό ήταν στην «Ονειρούπολη» κάποιες κυρίες με περίεργη, μελωδική προφορά, οι οποίες διηγούνταν όμορφες ιστορίες από τη μακρινή χώρα της Κοκκινοσκουφίτσας, του Petit Nicolas και του Petit Prince…». Η συνέχεια στο Σπίτι των Παραμυθιών όπου ο Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας του Νομού Δράμας σας περιμένει με πολλά συναρπαστικά χριστουγεννιάτικα παραμύθια με άρωμα Γαλλίας…

19.00 Κεντρική σκηνή. Ο Μύρωνας Στρατής έχοντας κατακτήσει τις καρδίες των ακροατών και η γλυκύτατη και ταλαντούχα Μαλού, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια συναυλία με rock, pop και σύγχρονα τραγούδια στην παραμυθένια «Ονειρούπολη». Μας περιμένουν όλους να χορέψουμε και να κάνουμε ευχές λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

 

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

 

11.00-12.30 Κεντρική σκηνή. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμφιροές θα παρουσιάσει τη θεατρική παράσταση «Το Δέντρο των Ευχών». Μικροί και μεγάλοι ελάτε να παρακολουθήσετε την παράσταση και να κάνετε μια ευχή. Αφήγηση-θεατρικό παιχνίδι: Ειρήνη Μαρνά.

12.00-13.30 Στρατολογία Δράμας. Μουσική εκδήλωση από την Έφη Ζάννη και τους φίλους της, με παράλληλη ζωγραφική αναπαράσταση.

12.00 Κεντρική είσοδος «Ονειρούπολης». Κάπου εκεί… στους μαγικούς δρόμους της πρωτεύουσας των Χριστουγέννων θα συναντήσετε 70 χορευτές να σας ταξιδέψουν στον ρυθμό τους. Είναι οι μαζορέτες των κέντρων μπαλέτου pirouette Έλενα και Κωνσταντίνα Νότα και η μπάντα κρουστών Bloco Da Grecia «FASARIOSO». Ακολουθήστε τους.

12.30-13.00 Κεντρική σκηνή. Χριστουγεννιάτικη μαγεία… Ο ταλαντούχος, αν και πολύ νέος, μάγος Crispok, με τα δικά του, εκπληκτικά τρικ, υπόσχεται να εντυπωσιάσει, να διασκεδάσει και να… μαγέψει μικρούς και μεγάλους, κάνοντας ακόμη πιο μαγικά τα φετινά Χριστούγεννα στην «Ονειρούπολη»!

12.00 – 14.00 Το σπιτάκι του Παραμυθιού. «Il etaitunefois, a Oniroupoli, …Μια φορά κι έναν καιρό ήταν στην «Ονειρούπολη» κάποιες κυρίες με περίεργη, μελωδική προφορά, οι οποίες διηγούνταν όμορφες ιστορίες από τη μακρινή χώρα της Κοκκινοσκουφίτσας, του Petit Nicolas και του Petit Prince…». Η συνέχεια στο Σπίτι των Παραμυθιών όπου ο Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας του Νομού Δράμας σας περιμένει με πολλά συναρπαστικά, χριστουγεννιάτικα παραμύθια με άρωμα Γαλλίας…

14.00-15.30 Το Σπιτάκι Του Παραμυθιού. Υπάρχει εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη χώρα μας το οποίο διδάσκει βιωματικά τους στόχους για τη βιώσιμη ανάπτυξη μέσα από την ελληνική φιλοξενία και τον ελληνικό τουρισμό; Μα φυσικά και υπάρχει, είναι εθελοντικό και ονομάζεται «Ο Μικρός Τουρίστας-Μια Βαλίτσα ταξιδεύει» και μάλιστα έχει σημειώσει πολύ μεγάλη επιτυχία και απήχηση όπως φανερώνουν τα 5.000 άτομα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που συμμετέχουν στα εργαστήρια, εδώ και δυο έτη, αλλά και η αυξημένη ζήτηση που παρουσιάζει και αυτή τη χρονιά, 2017-2018! Εθελόντριες της δράσης: Ελευθερία Μ. Γκρίμπα, Ευαγγελία Μ. Γκρίμπα.

13.30-14.00 Κεντρική σκηνή. Η Ευρωκατασκήνωση Θάσου, σας εύχεται παρουσιάζοντας μια ανεπανάληπτη ευρω-γιορτούλα που έχουν ετοιμάσει τα στελέχη της, για να μας θυμίσουν τις όμορφες στιγμές του καλοκαιριού. Ελάτε να μπείτε στην παρέας μας!

15.00-16.00 Κεντρική σκηνή. Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων & Φίλων του Αθλητικού & Πολιτιστικού Συλλόγου ΑμΕΑ Αγωνιστές παρουσιάζει θεατρική παράσταση από τα παιδιά (και τους εθελοντές) του Συλλόγου με τίτλο: «Η Χριστουγεννιάτικη μάχη του ζαχαροπλαστείου», μια διασκευή από το βιβλίο του Κυριάκου Χαρίτου «Φον Κουραμπιέ εναντίον κόμη Μελομακάρονου».

16.00-17.00 Κεντρική σκηνή. Ο Σύλλογος Ποντίων Δράμας «Οι Κομνηνοί» παρουσιάζει τους 12 μήνες του χρόνου μέσα από δίστιχα της Ποντιακής Λαογραφίας, καθώς και το παιδικό παραμύθι του Ηλία Υφαντίδη στην ποντιακή διάλεκτο «Τη Ανέραδας Η Λαλιά», όπου γίνεται αναφορά σε ήθη και έθιμα της Πρωτοχρονιάς του Πόντου. Επιμέλεια-Παρουσίαση: Ελευθερία Ισαακίδου.

17.00-18.00 Κεντρική σκηνή. Η ανανεωμένη ομάδα του «move it fitness club Drama» σας προσκαλεί σε ένα μεγάλο Χριστουγεννιάτικο πάρτι, για να διασκεδάσουμε σε ρυθμούς latin & ethnic μουσικής με την πιο ευχάριστη μορφή άσκησης-χορού, τη«Zumba». Σας περιμένουμε όλους να γυμναστείτε μαζί μας διασκεδάζοντας!

18.00-19.00 Κεντρική σκηνή. Χοροί από την Ανατολή ως τη Δύση: οριεντάλ, ρουέδα, σάλσα, λάτιν ρυθμοί από τον Σύλλογο Προστασίας και Προώθησης της Πολιτιστικής Έκφρασης.

19.00-21.00 Κεντρική σκηνή. Το μοντέρνο τμήμα του Ωδείου Φαέθων Αλεξανδρούπολης «PHAETON BAND» και του Ωδείου Δ. Κόψα Κομοτηνής «KOPSAS BAND» υπό την καθοδήγηση και διδασκαλία του καθηγητή Ευάγγελου Καψάλη , παρουσιάζουν Rock, Pop, Έντεχνη, Ξένη και Ελληνική Μουσική!

 

Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

 

Παραμονή Χριστουγέννων…

11.00-12.00 Το Σπιτάκι Του Παραμυθιού. Υπάρχει εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη χώρα μας το οποίο διδάσκει βιωματικά τους Στόχους για την Βιώσιμη Ανάπτυξη μέσα από την ελληνική φιλοξενία και τον ελληνικό τουρισμό; Μα φυσικά και υπάρχει, είναι εθελοντικό και ονομάζεται «Ο Μικρός Τουρίστας-Μια Βαλίτσα ταξιδεύει» και μάλιστα έχει σημειώσει πολύ μεγάλη επιτυχία και απήχηση όπως φανερώνουν τα 5.000 άτομα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που συμμετέχουν στα εργαστήρια, εδώ και δυο έτη, αλλά και η αυξημένη ζήτηση που παρουσιάζει και αυτή τη χρονιά, 2017-2018! Εθελόντριες της δράσης: Ελευθερία Μ. Γκρίμπα, Ευαγγελία Μ. Γκρίμπα.

12.00 Στο χώρο της «Ονειρούπολης». Ο Δήμαρχος μοιράζει ευχές και δώρα στους μικρούς επισκέπτες της «Ονειρούπολης».

12.00-14.00 Βενιζέλου Δράμας. Παίζουμε παράδοση παίζουμε Βαλκάνια… Χαλκιμιστές!!! Δραμινό σχήμα που αποτελείται από τους: Χατζητεκελή Γιώργο (τρομπέτα), Στεφανίδη Παύλο (τρομπέτα), Κουφού Γιάννη (κλαρίνο), Βόιτσο Κώστα (ακορντεόν), Μυλωνά Παναγιώτη (κρουστά)

12.00-12.30 Κεντρική σκηνή. Η Χορωδία του Μουσικοδραματικού Συλλόγου «Η Αναγεννηθείσα Μακεδονία» Χωριστής τραγουδάει κάλαντα Χριστουγέννων, παραδοσιακά και Βυζαντινά.

13.00-14.00 Κεντρική σκηνή. Η ρυθμική γυμναστική περιλαμβάνει τα εξής όργανα: σχοινάκι, μπάλα, στεφάνι, κορίνες και κορδέλα! Ο σύλλογος ΣΕΡΓ συμμετέχει κάθε χρόνο σε Πανελλήνια και Διεθνή Πρωταθλήματα με σημαντικές διακρίσεις! Τα οφέλη του αθλήματος αυτού, είναι άμεσα: βελτιώνει τη φυσική κατάσταση, τη στάση του σώματος, καλλιεργεί το πνεύμα και τη συνεργασία! Ελάτε στον υπέροχο κόσμο της ρυθμικής γυμναστικής!

14.00-14.30 Ο χορευτικός σύλλογος «Τερψιχόρη» Καβάλας και η σχολή χορού Βίκυ Ακασιάδου Δράμας ενώνουν τις δυνάμεις των μαθητριών τους Velly Diamonds και Junior Beauties. Ομάδες οι οποίες έχουν διακριθεί και βραβευθεί σε διαγωνισμούς χορού σε πανελλήνιο επίπεδο θα μας παρουσιάσουν μια μοναδική χορογραφία της δασκάλας χορού Lia’s Raheema που θα μας ταξιδέψει στην Ανατολή!

17.00-18.00 Κεντρική σκηνή. Ο Γυμναστικός Σύλλογος Δοξάτου παρουσιάζει χριστουγεννιάτικες χορογραφίες σε ρυθμούς latin, oriental, bollywwod, jazz και σύγχρονου χορού.

19.00 Κεντρική σκηνή. H μουσική είναι αυτή που γεννάει και το όνειρο. Είναι νέοι, ωραίοι αλλά κυρίως, ταλαντούχοι. Οι «ΚΥΜΑ the band» είναι ένα φρέσκο rock-pop συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη που ήρθε για να ξεσηκώσει μικρούς και μεγάλους με τις μουσικές του!

 

Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017

 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ. «Χριστός γεννάται δοξάσατε…».

11.00-13.00 Κεντρική σκηνή. «Διακοσμούμε με τα παιδιά με την τεχνική της ζωγραφικής και του κολάζ, μπολάκια τα οποία θα χαρίσουν στα αδέσποτα για να έχουν στις γειτονιές πάντα νερό και κροκετούλα από τον Φιλοζωικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Φίλοι των Ζώων Δράμας».

13.00-14.00 Κεντρική σκηνή. Παιδική Παράσταση. «Ο φίλος μου ο Τόμπυ είναι ένας σκύλος όπως όλοι οι άλλοι. Του αρέσει να γαβγίζει, να παίζει με το μπαλάκι του και να ξεκοκαλίζει μία μπριζόλα. Μόνο που ο Τόμπυ είναι ιδιαίτερος: κάποτε τον είχε χτυπήσει ένα αυτοκίνητο και τώρα έχει ένα σιδερένιο πόδι. Μην φοβάστε όμως! Σε τίποτα δεν τον εμποδίζει αυτό το σιδερένιο πόδι. Μέχρι που στο σχολείο του (ναι, γιατί πάει σχολείο, μαζί με τα υπόλοιπα ζωάκια), εμφανίζεται ένας καινούργιος σκύλος, ο Γουλφ, που προσπαθεί να τον πείσει ότι δεν είναι σκύλος, αφού δεν έχει τέσσερα πόδια. Τι είναι λοιπόν ο Τόμπυ;».

16.00-17.00 Κεντρική σκηνή. Παιδική Παράσταση. «Η Χριστουγεννιάτικη Μπουγάδα». Για άλλη μια χρονιά, η χώρα των Χριστουγέννων δουλεύει σαν καλοκαρδισμένο ρολόι! Χτες, μάλιστα ήταν η πρόβα τζενεράλε της ορχήστρας, όπου παραδοσιακά όλα τα ξωτικά, μαζί με τον Άγιο Βασίλη και τη γυναίκα του μαζεύονται στην επίσημη αίθουσα τον Χριστουγέννων, για να ακούσουν όλοι μαζί τις γιορτινές μελωδίες και να δοκιμάσουν τις ολόφρεσκες λιχουδιές πίνοντας κακάο με γάλα! Ο Όμπερον του έφερε τη στολή, αργά χτες το βραδύ, την έβαλε στο γιγάντιο πλυντήριο – στεγνωτήριό του με ένα μίγμα από τα πιο αποτελεσματικά καθαριστικά και την άφησε να πλένεται όλη νύχτα… Και σήμερα το πρωί, λίγο πριν ξεκινήσει ο Άγιος Βασίλης για να μοιράσει τα δώρα θα είναι έτοιμη! Φρεσκοπλυμένη και σιδερωμένη. Να ακούστε!… Αυτό το σφύριγμα είναι του Όμπερον, που έρχεται για να την παραλάβει.

17.00-18.00 Κεντρική σκηνή. Παιδική Παράσταση. «Ο φίλος μου ο Τόμπυ είναι ένας σκύλος όπως όλοι οι άλλοι. Του αρέσει να γαβγίζει, να παίζει με το μπαλάκι του και να ξεκοκαλίζει μία μπριζόλα. Μόνο που ο Τόμπυ είναι ιδιαίτερος: κάποτε τον είχε χτυπήσει ένα αυτοκίνητο και τώρα έχει ένα σιδερένιο πόδι. Μη φοβάστε όμως! Σε τίποτα δεν τον εμποδίζει αυτό το σιδερένιο πόδι. Μέχρι που στο σχολείο του (ναι, γιατί πάει σχολείο, μαζί με τα υπόλοιπα ζωάκια), εμφανίζεται ένας καινούργιος σκύλος, ο Γουλφ, που προσπαθεί να τον πείσει ότι δεν είναι σκύλος, αφού δεν έχει τέσσερα πόδια. Τι είναι λοιπόν ο Τόμπυ;».

19.00 Κεντρική σκηνή. Οι «Ονειροβάτες» από τη Δράμα ανεβαίνουν στη σκηνή της «Ονειρούπολης» και μας παρασύρουν να συνεχίσουμε όλοι μαζί το Χριστουγεννιάτικο γλέντι μας με τραγούδι και χορό.

 

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

 

12.00-13.00 Το Σπιτάκι του Παραμυθιού. Παρουσίαση βιβλίου της Συγγραφέως Χρυσάνθης Δάινα, με τίτλο: «Χριστούγεννα στο παρά πέντε». «Ξέρετε τι γίνεται όταν θέλουμε κάτι πολύ; Γίνονται θαύματα. Αυτό συνέβη όταν τα ζωάκια του δάσους βοήθησαν τον Άη Βασίλη να φτάσει στην «Ονειρούπολη». Θα τα καταφέρει άραγε να μοιράσει τα δώρα στα παιδιά;…». Ένα παραμύθι που διδάσκει την αλληλεγγύη, τη συνεργατικότητα, την αγάπη και γράφτηκε με σκοπό να ενισχύσει το ταμείο του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Δράμας.

12.00-13.30 Ταχυδρομικό Εργαστήρι. «Πού πηγαίνουν τα γράμματα που στέλνουμε στον Αϊ-Βασίλη;». Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Βασίλη Τερζόπουλου με τίτλο: «Η χριστουγεννιάτικη περιπέτεια του Ηλία», Εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη. Υπό την αιγίδα του Συλλόγου Παραπληγικών Δράμας. Για παιδιά 4 ετών και άνω.

12.00-13.00 Κεντρική σκηνή. Παράσταση με μεγάλες χειροποίητες κούκλες και εντυπωσιακή τεχνοτροπία που συνδυάζει το σύγχρονο κουκλοθέατρο με το θέατρο. Ένα έργο για τη συλλογικότητα και το ομαδικό πνεύμα, με ζωντανή μουσική, έξυπνο χιούμορ, συναρπαστική δράση και μία απρόσμενη ανατροπή όπου τα παιδιά συμμετέχουν και καλούνται να δώσουν τη λύση!

13.30-14.30 Κεντρική σκηνή. Παιδική Παράσταση. «Ο φίλος μου ο Τόμπυ είναι ένας σκύλος όπως όλοι οι άλλοι. Του αρέσει να γαβγίζει, να παίζει με το μπαλάκι του και να ξεκοκαλίζει μία μπριζόλα. Μόνο που ο Τόμπυ είναι ιδιαίτερος: κάποτε τον είχε χτυπήσει ένα αυτοκίνητο και τώρα έχει ένα σιδερένιο πόδι. Μη φοβάστε όμως! Σε τίποτα δεν τον εμποδίζει αυτό το σιδερένιο πόδι. Μέχρι που στο σχολείο του (ναι, γιατί πάει σχολείο, μαζί με τα υπόλοιπα ζωάκια), εμφανίζεται ένας καινούργιος σκύλος, ο Γουλφ, που προσπαθεί να τον πείσει ότι δεν είναι σκύλος, αφού δεν έχει τέσσερα πόδια. Τι είναι λοιπόν ο Τόμπυ;».

14.30-15.00 Κεντρική σκηνή. Γυμναστήριο Καμπουρίδης. Strong by Zumba! Το νέο πρόγραμμα Zumba έρχεται στη Δράμα. Στόχος; Η ενίσχυση και η ενδυνάμωση του καρδιοαναπνευστικού και μυϊκού συστήματος μέσα από την αερόβια και την αναερόβια άσκηση με τον χορό να μεσολαβεί ως ενεργή αποκατάσταση. Functional training: η λειτουργική δύναμη (functional strength) είναι η δύναμη που χρειαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε τις απαιτήσεις της καθημερινότητάς μας. Να πάρουμε αγκαλιά το παιδί μας, να κουβαλήσουμε τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ, να παίξουμε τένις, κ.λ.π.. Και φυσικά, αυτό είναι ένα μικρό δείγμα των καθημερινών δραστηριοτήτων που βασίζονται στη λειτουργική δύναμη. Είτε κάνουμε κάποιο σπορ, είτε εργαζόμαστε ή απλά ζούμε μια δραστήρια ζωή, η λειτουργική δύναμη είναι αυτή που μας εξασφαλίζει αυτή τη δυνατότητα.

15.00-16.00 Κεντρική σκηνή. Παιδική Παράσταση. «Ο φίλος μου ο Τόμπυ είναι ένας σκύλος όπως όλοι οι άλλοι. Του αρέσει να γαβγίζει, να παίζει με το μπαλάκι του και να ξεκοκαλίζει μία μπριζόλα. Μόνο που ο Τόμπυ είναι ιδιαίτερος: κάποτε τον είχε χτυπήσει ένα αυτοκίνητο και τώρα έχει ένα σιδερένιο πόδι. Μη φοβάστε όμως! Σε τίποτα δεν τον εμποδίζει αυτό το σιδερένιο πόδι. Μέχρι που στο σχολείο του (ναι, γιατί πάει σχολείο, μαζί με τα υπόλοιπα ζωάκια), εμφανίζεται ένας καινούργιος σκύλος, ο Γουλφ, που προσπαθεί να τον πείσει ότι δεν είναι σκύλος, αφού δεν έχει τέσσερα πόδια. Τι είναι λοιπόν ο Τόμπυ;».

16.30-17.30 Κεντρική σκηνή. Παράσταση με μεγάλες χειροποίητες κούκλες, εντυπωσιακής τεχνοτροπίας που συνδυάζει το σύγχρονο κουκλοθέατρο με το θέατρο. Ένα έργο για τη συλλογικότητα και το ομαδικό πνεύμα, με ζωντανή μουσική, έξυπνο χιούμορ, συναρπαστική δράση και μία απρόσμενη ανατροπή όπου τα παιδιά συμμετέχουν και καλούνται να δώσουν τη λύση!

17.00-21.00 Το Σπιτάκι του Παραμυθιού. Σσσσσς… ησυχία. «Παραμύθι μύθι μύθι, το κουκί και το ρεβίθι…». Το παραμύθι μας αρχίζει και ζωντανεύει ξανά εδώ, στην πιο όμορφη Χριστουγεννιάτικη γιορτή της πόλης μας! Στην «Ονειρούπολη». Επιστρέφει ξανά, ο αγαπημένος μας ήρωας… ο «Ρούλης ο Δραμινούλης» !Σας περιμένουμε όλους, μικρούς και μεγάλους για να ζήσουμε μαζί την περιπέτεια του αγαπημένου μας ήρωα Ρούλη και της φίλης του Μήνας! «Γιατί η αληθινή φιλία, μας ενθαρρύνει και μας σηκώνει ψηλά… όταν τα δικά μας φτερά λησμονούν πως να πετάνε»!

18.00-20.00 Κεντρική σκηνή. Η «Αρχιτεκτονική» σας προσκαλεί στη μοναδική εναέρια θεατρική παράσταση στην Ελλάδα. Για πρώτη φορά οι ήρωες ίπτανται και το θέαμα είναι εντυπωσιακό. Η θεατρική παράσταση «Στη Χώρα του Ποτέ», βασισμένη στο μυθιστόρημα του J.M Barrie Πήτερ Παν, απαρτίζεται από επαγγελματίες ηθοποιούς εκπαιδευμένους στα εναέρια ακροβατικά.

20.00-21.00 Κεντρική σκηνή. Full – Body Strength & Power Workout. Παρουσίαση ενός συνδυασμού σύγχρονων δυναμικών προγραμμάτων, από τους γυμναστές του OXYGEN FITNESS CENTER, με στόχο τη βελτίωση της κάρδιο – αναπνευστικής λειτουργίας και την ενδυνάμωση όλων των μυϊκών ομάδων του σώματος, συνδυάζοντας την υγεία και τη διασκέδαση, μέσα από ρυθμική μουσική που θα δώσει ιδιαίτερη ζωντάνια και ένταση.

 

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

 

15.00-16.00 Κεντρική σκηνή. Παραδοσιακά τραγούδια και χορούς παρουσιάζουν τα τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Αμισού.

16.30-17.00 Κεντρική σκηνή. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αυλής παρουσιάζει χορούς Νικήσιανης (ντόπιους, τοπικούς χορούς της περιοχής).

17.00-17.30 Κεντρική σκηνή. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κεφαλαρίου παρουσιάζει χορούς από τον Πόντο.

17.30-18.00 Κεντρική σκηνή. Τα τμήματα ενηλίκων και παίδων του Πολιτιστικού Συλλόγου Λαμίας «Καλλίχορος» παρουσιάζουν παραδοσιακούς χορούς Ρούμελης και Ικαρίας.

18.00-18.30 Κεντρική σκηνή. Η Πανηπειρωτική Ένωση Ν. Δράμας παρουσιάζει χορούς από την Ήπειρο.

19.00-20.00 Κεντρική σκηνή. Gravity- Γκρίζος Ουρανός. Μελωδίες από τους Γιάννη Αναστασιάδη, Νότη Μπανάσα και Ηλιάνα Τέγου.

20.00-21.00 Κεντρική σκηνή. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Μπάφρας «Ηλίας Πάνου» και η παραδοσιακή χορωδία Νέας Μπάφρας με χοράρχη τον κ. Λευτέρη Καλλινικίδη, παρουσιάζουν παραδοσιακούς ποντιακούς χορούς και τραγούδια.

 

Παράλληλες εκδηλώσεις

 

1o Christmas Basketball Tournament 23/12/2017. Οι Ακαδημίες Καλαθοσφαίρισης του Α.Σ. Τιτάνες διοργανώνουν, στο πλαίσιο της Ονειρούπολης, το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017, το 1ο Christmas Basketball Tournament. Ένα Χριστουγεννιάτικο τουρνουά καλαθοσφαίρισης στο Κλειστό Γυμναστήριο Δ. Κραχτίδης, από 12:00 έως 16:00, στο οποίο θα παρευρεθούν αθλητές γεννημένοι από το 2007 έως το 2011 από τους Τιτάνες Δράμας καθώς και άλλων τριών ομάδων από γειτονικούς Νομούς.