ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ (ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ) ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΑΙΖΟΝ

 

Παραμονή στη Handball Premier για τον Χιλιώτη Δράμα 1986

Στη Handball Premier θα αγωνίζεται και την προσεχή αγωνιστική περίοδο (2018-2019) ο Χιλιώτης Δράμα 1986, καταφέρνοντας έτσι για πρώτη φορά στην ιστορία του να έχει δύο συνεχόμενες παρουσίες στην κορυφαία εθνική κατηγορία του χάντμπολ.

Η Δραμινή ομάδα εξασφάλισε την παραμονή στη Handball Premier χωρίς να συμμετάσχει στη ψυχοφθόρα διαδικασία των play out, καθώς ο ΓΑΣ Καματερού δεν συμμετείχε στον αγώνα με το Φοίβο Συκεών κι έτσι, μετά από απόφαση της Επιτροπής Πρωταθλήματος, η οποία επικυρώθηκε από το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος, ο ΓΑΣ Καματερού μηδενίστηκε, αποκλείστηκε από τη συνέχεια των αγώνων για τις θέσεις 9-11, κατέλαβε την 11η θέση στο βαθμολογικό πίνακα και υποβιβάστηκε στην Α2, ενώ του αφαιρέθηκαν 2 βαθμοί από το επόμενο πρωτάθλημα. Παράλληλα, τα σωματεία Φοίβος Συκεών και Χιλιώτης Δράμα 1986 κατέλαβαν τις θέσεις 9η και 10η αντίστοιχα στο βαθμολογικό πίνακα της Handball Premier 2017-2018. Έτσι, δικαιώθηκαν οι προσπάθειες όλων των μελών του Συλλόγου (Διοίκηση, αθλητές και προπονητικό επιτελείο) ολόκληρη τη χρονιά.

 

«Οι πανηγυρισμοί άρχισαν…»

 

Σε ανακοίνωση του Χιλιώτη Δράμα 1986 αναφέρονται τα εξής:

«Άρχισαν οι πανηγυρισμοί στο Δραμινό συγκρότημα για την ιστορική παραμονή της ομάδας και την νέα χρονιά στην Handball Premier. Η ομάδα μετά τους εκτός έδρας βαθμούς που μάζεψε σε ΧΑΝΘ και Πανελλήνιο, τις καταπληκτικές εμφανίσεις σε Φίλιππο και Φοίβο εκτός έδρας όπου έχασε στο γκολ, τις εντός έδρας μεγάλες εμφανίσεις με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Διομήδη Άργους έπεισε και τον πιο δύσπιστο ότι πανάξια παρέμεινε στην κατηγορία.

Η ομοιογένεια και το πάθος των παικτών, το οικογενειακό κλίμα, οι προπονητές, η συγκινητική παρουσία του κόσμου (με τον ΠΑΟΚ 1.100 φίλαθλοι), οι μεθοδικές και νοικοκυρεμένες βήμα-βήμα κινήσεις της διοίκησης, ήταν οι παράγοντες της μεγάλης επιτυχίας.

Η ομάδα κατάφερε να παραμείνει παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετώπισε με τον τραυματισμό του Ιακωβίδη, την απουσία του Βάκκα, τα δυσμενή για την ομάδα μας αποτελέσματα των άλλων ομάδων. Οι παίκτες και οι προπονητές απέδειξαν ότι είναι για τα σαλόνια της Α1.

Τεράστια η σημασία της παραμονής είναι και για την πόλη μια και θα προβληθεί σε όλη την Ελλάδα με τις απευθείας τηλεοπτικές μεταδόσεις, για μια ακόμη φορά ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός και οι άλλες μεγάλες ομάδες θα την επισκεφθούν με τους φιλάθλους τους, ενώ πολλά πλεονεκτήματα αναμένονται και με την ένταξη στο ΑΣΑΕΔ των υπό στράτευση παικτών.

Όλη η Ελλάδα πλέον αναγνωρίζει την τεράστια δουλειά που γίνεται στον Σύλλογο. Παρόλο που οι καλύτεροί του παίκτες γέννημα – θρέμμα από τις ακαδημίες του Συλλόγου αγωνίζονται στο μεγαλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου στην Γερμανία, αλλά και σε άλλες ομάδες υψηλού επιπέδου, η ομάδα παραμένει στην υψηλότερη κατηγορία, και συνεχίζει με τα δικά της παιδιά και υγεία στην ψηλότερη κατηγορία.

Ο Σύλλογος προκειμένου να τιμήσει αθλητές, προπονητές, φίλους της ομάδας, χορηγούς ετοιμάζει γιορτή έξω από το Κραχτίδης 4/5, μεγάλο χορό στις 19/5, και διήμερη παραθαλάσσια διαμονή στις 30/6. Οι πανηγυρισμοί άρχισαν…