ΛΟΓΩ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΕΚΤΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

 

  • Τη θέση του στο Δημοτικό Συμβούλιο καταλαμβάνει ο Α. Τσιαμπούσης

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Την παραίτησή του από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Δράμας ανακοίνωσε κατά τη συνεδρίαση του σώματος την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017 ο επικεφαλής της παράταξης «Project Δράμα 2020» κ. Βαγγέλης Καλφόπουλος. Η παραίτησή του οφείλεται, όπως ανέφερε και ο ίδιος, στο γεγονός ότι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων βρίσκεται εκτός Δράμας. «Οι εργασιακές μου συνθήκες τον καιρό αυτό και στο μέλλον το προβλεπόμενο θα με έχουν εκτός Δράμας. Θεωρώ ότι με τα δεδομένα αυτά δεν θα είμαι σε θέση να εκπληρώσω τα καθήκοντα του Δημοτικού Συμβούλου, στο βαθμό και με τον τρόπο που επιθυμώ ο ίδιος» ανέφερε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Καλφόπουλος. Όπως σημείωσε η απόφαση «δεν ήταν εύκολη». Ο κ. Καλφόπουλος ανέφερε ότι θα παραμείνει ενεργός πολίτης μέσω της παράταξής μας “Project Δράμα 2020”, γιατί εμείς λειτουργούσαμε και λειτουργούμε συλλογικά. Οι απόψεις που ανακοινώνονται στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι μέρος της ομαδικής μας προσπάθειας», ενώ ευχαρίστησε τους Δημοτικούς Συμβούλους για τη συνεργασία.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνος Μπαϊρακτάρης ευχαρίστησε κι αυτός από την πλευρά του τον κ. Καλφόπουλο για τη συνεργασία και του ευχήθηκε «πάντα να συνεχίσει να συνδράμει και να προσφέρει στον τόπο μας». Ακολούθησαν τοποθετήσεις από τους επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων, οι οποίοι μόνο καλά λόγια είχαν να αναφέρουν για τον κ. Καλφόπουλο.

Ολοκληρώνοντας τον κύκλο των τοποθετήσεων για την παραίτηση του επικεφαλής της παράταξης «Project Δράμα 2020», ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος ευχαρίστησε τον κ. Καλφόπουλο για τη συνεργασία και πρόσθεσε ότι πρόκειται για έναν «σοβαρό άνθρωπο, προσεγμένο και μελετημένο Δημοτικό Σύμβουλο, που πραγματικά η παρουσία του κοσμούσε το Δημοτικό μας Συμβούλιο». «Θεωρώ ότι και ο αντικαταστάτης του κ. Καλφόπουλου είναι ένας ικανός άνθρωπος, ένας γνώστης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σίγουρα θα συμβάλλουν και οι δύο στο έπακρον για το καλό της πόλης» πρόσθεσε ο κ. Μαμσάκος.

Στο κείμενο της παραίτησής του προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Καλφόπουλος ανέφερε:

«Θεσσαλονίκη, 15/5/2017

Αξιότιμε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας,

Επιθυμώ με την παρούσα επιστολή να υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, θέση την οποία πιστεύω ότι υπηρέτησα όσο καλύτερα μπορούσα κατά τη διάρκεια της θητείας μου. Δεδομένων των εργασιακών συνθηκών μου, οι οποίες με κρατούν μακριά από τη Δράμα, δεν είμαι σε θέση να εξακολουθήσω να ασκώ τα καθήκοντα του δημοτικού συμβούλου με τον τρόπο που απαιτείται και επιθυμώ. Παραμένω στρατευμένος στην υπεράσπιση των συμφερόντων των συνδημοτών μας, μέσα από την παράταξή μας, το Project Δράμα 2020.

Σας ευχαριστώ για τη συνεργασία, και μέσω υμών όλα τα μέλη του συμβουλίου, και εύχομαι ολόψυχα η εναπομείνασα θητεία να αποβεί προς όφελος των συνδημοτών μας.

Με τιμή,

Βαγγέλης Καλφόπουλος»

Τη θέση του κ. Καλφόπουλου στο Δημοτικό Συμβούλιο καταλαμβάνει ο πρώτος σε σταυρούς υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «Project Δράμα 2020» κ. Αλέξανδρος Τσιαμπούσης, ο οποίος είναι και Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της παράταξης.