Την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 13.00, πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Αυτοδιοίκησης «Ανδρέας Παπανδρέου» στο κτήριο του Διοικητηρίου Δράμας (3ος όροφος), σύσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γεώργιου Παπαδόπουλου με τους Δήμαρχους του Ν. Δράμας για το θέμα της αντιμετώπισης του νέου κορωνοϊού.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο Δήμαρχος Δοξάτου κ. Θεμιστοκλής Ζεκερίδης, ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Θεόδωρος Αθανασιάδης, ο Δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου κ .Ιωάννης Κυριακίδης και ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου.

Η σύσκεψη αποσκοπούσε στο να δοθεί μια ενημέρωση των Δημάρχων για την όλη κατάσταση με την εξάπλωση του ιού στο Νομό Δράμας, εξειδικεύοντας σε κάθε Δήμο ξεχωριστά και να υπάρξει κοινός βηματισμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού στην όλη προσπάθεια για τον περιορισμό διάδοσής του, σε τοπικό επίπεδο.

Συζητήθηκαν η κατάσταση των κρουσμάτων σε επίπεδο Νομού, όσον αφορά τα αριθμητικά δεδομένα και το επίπεδο πίεσης και αντοχής του Νοσοκομείου Δράμας και συνολικά του συστήματος υγείας, η κατάρτιση Σχεδίων Διαχείρισης COVID 19 ανά οργανική μονάδα, καθώς και ο τρόπος διενεργείας τεστ στα πλαίσια της ιχνηλάτησης στενών επαφών στις υγειονομικές μονάδες.

Το κυριότερο, συζητήθηκε η δυνατότητα οι Δήμοι, όπως και η Περιφέρεια, να συνδράμουν με δωρεές ιατρικοί εξοπλισμού, οικίσκων για διεξαγωγή εξετάσεων ανίχνευσης, ιατροφαρμακευτικού υλικού, τεστ διάγνωσης κορωνοϊού στις υγειονομικές μονάδες και άλλου υλικού.

Μετά το πέρας της σύσκεψης ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας δήλωσε: «Απώτερος σκοπός της σύσκεψης ήταν να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η προσπάθεια της Αυτοδιοίκησης, μέσα από μια καταγραφή της κατάστασης και τον αναγκαίο συντονισμό όλων στη μάχη για την ανάσχεση της πανδημίας. Στόχος είναι να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα με τα κρούσματα στο Νομό να μειωθούν στο επίπεδο που βρίσκονταν στο πρώτο κύμα. Σε δεύτερη φάση θα επιδιωχθεί συνάντηση και με τους Βουλευτές του Νομού».