Η Τοπική Διοίκηση Δράμας (I.P.A.) της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών στα πλαίσια των κοινωνικών της δράσεων, παρέδωσε τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023 τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη ατομικής υγιεινής στον Ερυθρό Σταυρό Δράμας, στηρίζοντας την ανθρωπιστική βοήθεια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προς τα θύματα του καταστροφικού σεισμού σε Τουρκία και Συρία. Να σημειώσουμε ότι όπως μας ενημέρωσε η Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. Δράμας κ. Νίνα Παπαδοπούλου, πρόκειται για την τρίτη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στις σεισμόπληκτες περιοχές τις 10 τελευταίες ημέρες.

Ως Έλληνες Αστυνομικοί δεν μπορούσαμε να μην ανταποκριθούμε άμεσα και να μην συμμετέχουμε σε αυτή την πρωτοφανούς μεγέθους ανθρώπινη τραγωδία με χιλιάδες θύματα και δεκάδες χιλιάδες ακόμη ανθρώπους να έχουν βρεθεί κυριολεκτικά στο δρόμο, αντιμέτωποι με το κρύο, την πείνα και τις αρρώστιες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αγαθά πρώτης ανάγκης συγκεντρώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες από το αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό όλων των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, τα οποία θα παραδοθούν μέσω των Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για περαιτέρω προώθησή τους στις σεισμόπληκτες περιοχές.

Μόνο μέσα από την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά μπορούμε να βοηθήσουμε ουσιαστικά συνανθρώπους μας που χρειάζονται βοήθεια. Σύσσωμη η Ελληνική κοινωνία απέδειξε έμπρακτα για μια ακόμη φορά ότι διακατέχεται από υψηλά ιδανικά και αξίες, συναισθανόμενη τον ανθρώπινο πόνο.

 

SERVO PER AMIKECO

(Υπηρετώ δια της Φιλίας)

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

ΣΚΑΡΛΙΟΣ Μηνάς

H Γεν. Γραμματέας

ΕΥΚΑΡΠΙΔΟΥ Ευμορφίλη