Πανεπιστήμιο Πειραιώς: Το Μήνυμα του Πρύτανη και των Αντιπρυτάνεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς

(ΠΑΠΕΙ) για τον Εμβολιασμό των Φοιτητών του Ιδρύματος: Μία από τις δραματικές επιπτώσεις της πρωτόγνωρης πανδημίας ήταν και η κατάργηση του κανονικού ακαδημαϊκού βίου. Εδώ και τρία (3) εξάμηνα το Πανεπιστήμιό μας εμφανίζει εικόνα ερήμωσης. Χάρη στην προσπάθεια όλων μας και στις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών προσαρμοσθήκαμε στις νέες συνθήκες και συνεχίσαμε την εκπαιδευτική διαδικασία με άλλα μέσα, ώστε να μην υπάρξουν σοβαρές απώλειες στις σπουδές. Όμως, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, έρευνα και εργασία, είναι μια απάντηση στις έκτακτες συνθήκες, όχι όμως διαρκές υποκατάστατο ενός ανοικτού, ζωντανού και δημιουργικού Πανεπιστημίου, μιας ακαδημαϊκής κοινότητας με συνέργειες, συνεργασίες, αλληλεπιδράσεις, κοινωνικότητα, δημιουργία και ανθρώπινες σχέσεις.

Η διδασκαλία στο αμφιθέατρο και στα εργαστήρια, η σχέση δασκάλου-μαθητή, η βίωση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος από τους φοιτητές, η ανάπτυξη ποικίλων δράσεων, η διοργάνωση ακαδημαϊκών και πολιτιστικών εκδηλώσεων κ.α. προϋποθέτουν τη φυσική παρουσία όλων μας στους χώρους του Πανεπιστημίου, με ταυτόχρονη διασφάλιση του αγαθού της προσωπικής μας υγείας, όπως και της υγείας των συνανθρώπων μας. Σύμφωνα με τα πορίσματα και τις συστάσεις της επιστήμης, την οποία υπηρετούμε και προάγουμε, η μόνη ασφαλής μέθοδος για να ζωντανέψουμε και πάλι το Πανεπιστήμιό μας είναι ο εμβολιασμός όλων μας. Με βάση τα παραπάνω και μετά τις σχετικές αποφάσεις της Συνόδου των Πρυτάνεων το Σάββατο 17/7/2021, καλούμε όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής μας κοινότητας να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

Για τη διευκόλυνση όσων δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, προγραμματίζεται η εγκατάσταση εμβολιαστικού κέντρου στοΚεντρικό Κτίριο του Πανεπιστημίου μας. Natuzzi Italia Art Chairs at NY Design Week Ευελπιστούμε στη θετική σας ανταπόκριση για τον άμεσο εμβολιασμό, ως το μόνο μέτρο προστασίας κατά της πανδημίας, ως πράξη ατομικής και κοινωνικής ευθύνης και ως το μόνο δρόμο επιστροφής στο Πανεπιστήμιο. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να χαθεί και άλλος ακαδημαϊκός χρόνος. Θέλουμε πίσω την ακαδημαϊκή ζωή μας. Εμβολιαζόμαστε και ζωντανεύουμε και πάλι το ΠΑ.ΠΕΙ. Ο Πρύτανης και οι Αντιπρυτάνεις του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Πηγή: Foititikanea.gr