ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»

 

 

Πανελλήνια πρωτιά κατέγραψε ο Δήμος Δράμας στην υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης). Σχετική συνέντευξη τύπου για αυτή την εξέλιξη παραχώρησε την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018 ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Αριστείδης Μωυσιάδης.

Το τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Δράμας εφάρμοσε πρώτο Πανελλαδικά όλες τις εγκυκλίους του προγράμματος ΚΕΑ και υποστήριξε 1.142 συνδημότες. Το αποτέλεσμα ήταν να κερδίσει τα εύσημα από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην πρόσφατη συνάντηση όλων των Δήμων στην Αθήνα. Τα στελέχη του Υπουργείου υπέδειξαν την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Δράμας ως την πλέον πρωτοπόρα σε υλοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και συνέστησαν σε όλους τους φορείς που υλοποιούν το αντίστοιχο πρόγραμμα, να απευθύνονται στο Δήμο Δράμας για κάθε απορί

«Μέσα σε μια δύσκολη περίοδο που διανύουμε δεν αφήνουμε κανένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα να προσπεράσει, αλλά προσπαθούμε να το υλοποιήσουμε πρώτοι, ώστε να ανακουφίσουμε και να υποστηρίξουμε τους συνδημότες μας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των εορτών η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου μας υποστήριξε πέρα από τα άτομα τα οποία δικαιούνται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο άλλες 78 οικογένειες. Είναι σημαντικό να ενώσουμε φωνές και δυνάμεις, γνώσεις και εμπειρία για να μπορέσουμε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα στον πιο ευαίσθητο τομέα τον οποίο ουσιαστικά ασχολείται η κοινωνική πολιτική και είναι η διαχείριση της κρίσης. Στην κρίση έχουμε μπει χωρίς οδηγίες. Κανείς δεν γνωρίζει πώς να διαχειριστεί αυτή την τεράστια κρίση την οποία αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό», ανέφερε ο κ. Μωυσιάδης.

Ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, σε δήλωσή του, ανέφερε: «Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσοι εργάστηκαν και ασχολήθηκαν με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, στους υπαλλήλους του Δήμου μας και στον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Αριστείδη Μωυσιάδη που καθημερινά βρίσκονται στο πλευρό όλων των συνδημοτών μας που έχουν ανάγκη».