ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

Την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, το Κέντρο Κοινότητας και Παράρτημα Ρομά του Δήμου Δράμας σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας των Φύλων του Δήμου Δράμας και το Κέντρο Ημέρας Δράμας «Πολυδεύκης»” πραγματοποίησε δράση ευαισθητοποίησης και δικτύωσης με κεντρικό μήνυμα «Η δύναμη βρίσκεται στις διαφορές όχι στις ομοιότητες».

Στο ζεστό και φιλόξενο χώρο του Κέντρου Κοινότητας τα στελέχη παρουσίασαν τις βασικές αρχές λειτουργίας του, τις υπηρεσίες που παρέχει σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, κι έγινε επίδειξη καταχώρησης ωφελούμενων στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα του κέντρου με τη συμμετοχή δυο εθελοντών. Ακολούθησε σύντομη ομιλία με θέμα τον ρατσισμό και μετά το πέρας αυτής μοιράστηκαν αναμνηστικοί σελιδοδείκτες αφιερωμένοι στην παγκόσμια ημέρα.

Στο τέλος όλοι οι συνδιοργανωτές μετέβησαν στην κεντρική πλατεία της Δράμας, όπου ήταν συγκεντρωμένοι οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Δράμας, η Ένωση Κυριών Δράμας με το MobileSchool και η ομάδα μασκότ «Ονειροdisney». Ο καθένας με το δικό του τρόπο συνέβαλε στην ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας κατά του ρατσισμού.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Αριστείδης Μωϋσιάδης, η πρόεδρος της Ένωσης Κυριών Δράμας κ. Αλίκη Τσιαμούρα, ο Δ/ντής της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης και ο Δ/ντής του 1ου ΕΠΑΛ Δράμας κ. Αναστάσιος Σαλής.

Ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος δηλώνει ότι η Δράμα διακρίνεται για τους φιλόξενους κατοίκους που ξεχωρίζουν για τον σεβασμό της ισότητας, της δικαιοσύνης, της ειρήνης και οι οποίοι αδιάλειπτα μάχονται κατά του ρατσισμού, ενώ επισήμανε ότι όλοι πρέπει να προσπαθήσουμε να εξαλείψουμε κάθε ρατσιστικό φαινόμενο που προσβάλλει την κοινωνία μας.