Σοκαριστικός είναι ο σημερινός αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού στην Π.Ε Δράμας, καθώς σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, στην Δράμα προστέθηκαν ακόμη 90 εργαστηριακά επιβεβαιωμένοι ασθενείς με Covid-19.

Ο Νοέμβριος ξεκινάει με τους χειρότερους οιωνούς για την Δράμα, καθώς ο σημερινός αριθμός κρουσμάτων αποτελεί αριθμό ρεκόρ κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Μάλιστα σήμερα Κυριακή η Π.Ε. Δράμας (90) είχε τον τέταρτο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων σε ολόκληρη τη χώρα, πίσω από Αττική (300), Θεσσαλονίκη (449) και Ροδόπη (112).

Μάλιστα, υψηλός ήταν ο αριθμός και την τελευταία ημέρα του Οκτωβρίου, καθώς χθες Σάββατο ανακοινώθηκαν 54 κρούσματα. Ο δείκτης μεταδοτικότητας στη Δράμα, χωρίς να υπολογιστούν τα σημερινά κρούσματα, ήταν στις 31 Οκτωβρίου ο χειρότερος στη χώρα (2,92)  και εκτιμάται πως πλέον έχει ανέβει ακόμη περισσότερο.

Τις τελευταίες 10 ημέρες (από τις 23 Οκτωβρίου) στη Δράμα υπάρχουν 268 κρούσματα που αποτελούν αναμφισβήτητα μια τεράστια έξαρση σε τοπικό επίπεδο.