Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο κ. Περικλής Κωφίδης αναφέρεται στους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτησή του από τη ΔΗΜΤΟ Δράμας της Ν.Δ.

Αναλυτικά ο κ. Κωφίδης έγραψε τα εξής:

Επειδή κάποιοι όψιμοι «φουστανοτσολιάδες» επιχείρησαν να καπηλευτούν πολιτικά μια ανακοίνωσή μου για συγκέντρωση φίλων της περιοχής Ν. Κρώμνης, με στόχο τη δημιουργία μιας Εθελοντικής Ομάδας προσφοράς στο πάρκο του Άγνωστου Στρατιώτη, κάνοντας λόγο για κάλεσμα εν μέσω πανδημίας, έχω να δηλώσω τα εξής:

  1. Το κάλεσμα απευθύνεται σε συγκεκριμένους ανθρώπους και δεν αποτελεί ανοιχτό κάλεσμα ή Γεν. Συν. Κατοίκων της περιοχής, άρα μιλάμε με μικρό αριθμό ατόμων.
  2. Έχοντας γνώση της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μας, λόγω πανδημίας, θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα (αποστάσεις-μάσκες κτλ), καθώς η δράση θα πραγματοποιηθεί κανονικά.
  3. Η Νομαρχιακή Επιτροπή των «Ελεύθερων Ανθρώπων» του Γιώργου Τράγκα με Πρόεδρο στη Δράμα τον Πέτρο Τσολιά (!), η ο οποία κίνησε το όλο θέμα δίνοντας του πολιτικές προεκτάσεις, εξέδωσε σχετικό δελτίο τύπου, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ενώ η χώρα μας πλήττεται από την πανδημία, βάση των λεγομένων της κυβέρνησης Μητσοτάκη…».

Βάσει των λεγομένων του Πρωθυπουργού της χώρας κ. Τσολιά και όχι των δικών σας, να το τονίσουμε αυτό, καθώς επανειλημμένα δηλώσατε αρνητής της μάσκας και του εμβολίου, άρα προς τι το «κόψιμό» σας για τη συγκέντρωση αυτή;

  1. Αναφέρεται δε στο δελτίο τύπου ότι το κάλεσμα το κάνει κάποιος που δηλώνει υποψήφιος Πρόεδρος της ΝΟΔΕ! Πόσο μακράν της πολιτικής βρίσκεται ο συντάκτης του δελτίου τύπου, αφού δεν γνωρίζει ότι ΝΟΔΕ δεν υφίσταται πλέον, αλλά ΔΕΕΠ;

Επειδή, η όλη προσπάθεια από μακριά φαντάζει «στημένη», με στόχο την αποδυνάμωση της υποψηφιότητάς μου, από όσους έχουν συμφέρον να το κάνουν,

Επειδή, ο καθένας ανατρέχοντας στην πληθώρα των δημοσιευμάτων μου, περί προστασίας και ατομικής ευθύνης, λόγω του covid 19, σε αντίθεση με όσους «στημένα» βάλλονται σήμερα εναντίον μου, μπορεί να διαπιστώσει πως, ο Περικλής Κωφίδης, είναι ένας εκ των ελαχίστων που προβάλλει συνεχώς το θέμα, προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο,

Επειδή, με υπευθυνότητα υπηρέτησα μια ζωή το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς ποτέ να ζητήσω τίποτα για τον εαυτό μου, χωρίς να έχω την παραμικρή απολαβή,

Επειδή, πιστεύω ακράδαντα ότι ο λόγος μου πρέπει να συμπλέει με τα έργα μου,

Γι’ αυτό,

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ να παραιτηθώ από εκλεγμένο μέλος της ΔΗΜΤΟ Δράμας (εξάλλου η θητεία μας έληξε εδώ και ένα χρόνο και η παραμονή μας στο όργανο είναι άτυπη).

Την απόφαση αυτή την έλαβα με σκέψη και υπευθυνότητα, για να μην έχει κανείς το δικαίωμα να καπηλευτεί πολιτικά τις όποιες κοινωνικές μου δράσεις, ως ενεργός πολίτης.

Παραμένω ιδεολογικά στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας και όταν με καιρό προκηρυχθούν εκλογές για τα Τοπικά Όργανα της Νέας Δημοκρατίας, τότε θα θέσω τον εαυτό μου στην ψήφο της βάσης του κόμματος, διεκδικώντας μια δυναμική και ενεργή ΔΕΕΠ και Περιφερειακές Οργανώσεις (ΔΗΜΤΟ), που θα υπερασπίζονται τα συμφέροντα των Δραμινών, θα στηρίζουν τα μέλη τους, όταν και όποτε χρειαστεί και δεν θα κρύβονται αφήνοντας τα βορρά των πολιτικών τους αντιπάλων.

Αυτά προς γνώση όσων με στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια και ως απάντηση στην προτροπή δεκάδων φίλων μου, να συνεχίσω με γνώμονα την ειλικρίνεια, την καθαρότητα και το δυναμισμό που με διακρίνει!

Ο νοών νοείτω!

 

Περικλής Κωφίδης

Ενεργός πολίτης και ουδόλως κατ’ ευφημισμό ελεύθερος άνθρωπος…