Συγκλονίζουν οι εικόνες που διαρρέουν στα social media.

Βίντεο που ήρθε σήμερα στο φως της δημοσιότητας, δείχνει Ουκρανούς μέσα σε καταφύγιο στην πόλη Cherkasy να τραγουδούν τον εθνικό ύμνο της χώρας τους εν μέσω εκρήξεων και βομβαρδισμών.

Tην ίδια ώρα, μικρά παιδιά και ο άμαχος πληθυσμός έχουν φυγαδευτεί στο μετρό προσπαθώντας να γλιτώσουν από τα ρωσικά πυρά.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι σφοδρές συγκρούσεις σχεδόν σε κάθε γωνιά της πόλης, ενώ φαίνεται πως όλοι πλέον περιμένουν μια μεγάλη επίθεση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων από στιγμή σε στιγμή.

Τουλάχιστον 198 Ουκρανοί, ανάμεσά τους τρία παιδιά έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αναφέρει ο υπουργός Αμυνας της χώρας σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.

Σε νέα βίντεο που κυκλοφόρησαν το Σάββατο, διακρίνεται πολυκατοικία  να πλήττεται από πύραυλο στο Κίεβο. To ουκρανικό διαδικτυακό μέσο NEXTA TV δημοσίευσε σχετικές φωτογραφίες.

Δεν υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες από την έκρηξη που προκάλεσε ο ρωσικός πύραυλος σε συγκρότημα κατοικιών στο Κίεβο, αναφέρει σύμβουλος του Ουκρανού Προέδου. Ο δήμαρχος της πόλης σημειώνει ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας τραυματιστηκαν συνολικά 35 άτομα, συμπεριλαμβανομένων δύο παιδιών.

Νωρίτερα πυρά ακούστηκαν κοντά στην περιοχή όπου βρίσκεται η έδρα της κυβέρνησης στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Tην ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες από ρωσικά ΜΜΕ, στρατεύματα κατέλαβαν την πόλη Μελιτόπολ στη νοτιοανατολική ουκρανική επαρχία Ζαπορίζια, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Πηγή: real.gr