ΜΕΡΙΜΝΑ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΥΡΙΩΝ ΔΡΑΜΑΣ

 

  • «Τα παιδιά των Ειδικών Δομών μάς δίνουν μαθήματα, ανταμείβοντας με την συμπεριφορά τους κάθε προσπάθεια»

 

Μια ηλιόλουστη μέρα γεμάτη μουσική διασκέδαση και πολλά χαρούμενα πρόσωπα, ήταν ο απολογισμός της πραγματοποίησης της υπόσχεσης της Μέριμνας Ποντίων Κυριών, στα παιδιά, τους συνοδούς και τους εκπαιδευτικούς των Ειδικών Σχολείων της περιοχής μας.

Για μια ακόμη φορά, πιστοί στο ραντεβού της Άνοιξης, τόσο τα μέλη του Δ.Σ. της Μέριμνας όσο όμως και οι μαθητές και φιλοξενούμενοι των ειδικών δομών της Δράμας, γευμάτισαν και ταυτόχρονα διασκέδασαν στους ανοιχτούς χώρους του κέντρου διασκέδασης ΦΙΤΖΙ.

Με νοστιμιές, γλυκά κεράσματα από την επιχείρηση Περπατούλη και μουσικές επιλογές του DJ Ντιούκα Δημήτρη, που εθελοντικά προσέφερε τις υπηρεσίες του και μάλιστα, σε ημέρες άδειας από τον στρατό όπου αυτήν την περίοδο υπηρετεί αλλά και την υποστήριξη πολλών μαμάδων παιδιών των δομών, η ημέρα κύλησε, όσο ευχάριστα μπορούσε να κυλήσει μια ημέρα, που συνοδεύεται από μουσική, καλή διάθεση και κυρίως, που είναι, μια ευχάριστη αλλαγή στο καθημερινό πρόγραμμα εκπαίδευσης των συμμετεχόντων.

Αυτό, δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια, αλλά μόνο εάν κάποιος το παρακολουθήσει και βιώσει από κοντά, έτσι όπως τόσα χρόνια το βιώνουν και τα μέλη της Μέριμνας, μαζί με τα παιδιά, τους συνοδούς αλλά και όλους όσοι εργάζονται στις δομές, του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, του Ειδικού Επαγγελματικού Εργαστηρίου Κατάρτισης Ε.Ε.Ε.Κ. και του δραμινού Παραρτήματος Χρονίων Παθήσεων ΑΜΕΑ.

Τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι γονείς επεσήμαναν την ανάγκη τέτοιων δράσεων, που δίνουν ευκαιρία στα παιδιά να συναναστραφούν μεταξύ τους, να αναπτύξουν σχέσεις και μέσα από αυτό που αγαπούν πολύ, τον χορό και το τραγούδι να περάσουν διαφορετικά.

Συγκεκριμένα με ένα στόμα γονείς και εκπαιδευτικοί είπαν «τα παιδιά μας χρειάζονται μια βόλτα και μια ωραία σαν την σημερινή βόλτα είναι ότι ακριβώς χρειάζονται. Μακάρι να γίνονται ανάλογες δράσεις συχνότερα και να βρεθούν μιμητές του Τραπεζιού Αγάπης της Μέριμνας Ποντίων Κυριών, που εδώ και πολλά χρόνια ανελλιπώς στηρίζουν τα παιδιά, δυο φορές κάθε χρονιά».

Μπορεί το κουδούνι του σχολείου, να μην χτύπησε την Πέμπτη 4 Μαϊου για τα παιδιά των ειδικών εκπαιδευτικών δομών, αλλά κάποια στιγμή, χτύπησε το καμπανάκι της λήξης της συνάντησης. Μικροί και μεγάλοι, πήραν τον δρόμο της επιστροφής στην ρουτίνα της καθημερινότητας, παίρνοντας μαζί τους όμως, τις ευχές της Προέδρου κ. Χρύσας Παπαδοπούλου και φυσικά μια νέα υπόσχεση -δέσμευση των μελών της Μέριμνας, για μια νέα συνάντηση.

 

Μέριμνα Ποντίων Κυριών Δράμας

Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων

Κική Χεριστανίδου