ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» ΔΗΜΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ

«Σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης του Δήμου Δοξάτου «Ανοιχτή Παρέμβαση» για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 28 Αυγούστου 2017 αναφέρονται τα εξής:

«Στις 28-8-2017 συνεδρίασε στις 15:00 το Δ.Σ. του Δ. Δοξάτου με 30 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Παρόντες 21 δημοτικοί σύμβουλοι που στην πορεία της συνεδρίασης έγιναν 8!!!

Τα κυριότερα θέματα ήταν:

Λήψη απόφασης περί εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του αγωγού ΤΑΡ .

Ξαφνικά ο κ. Δήμαρχος ανακάλυψε την Αμερική! Παρουσίασε εισήγηση με την οποία πρότεινε να ζητήσουμε από την εταιρεία Τ.Α.Ρ. 2 απορριμματοφόρα και ένα πολυμηχάνημα (!) συνολικής αξίας 460.000€. Η πρόταση προκαλεί έκπληξη για δύο λόγους: πρώτον γιατί όταν απαιτήσαμε με γραπτό αίτημά μας τη σύγκλιση του Δ.Σ. το Φεβρουάριο του 2017 με το ίδιο θέμα και ενώ έγινε η σύγκλιση του Δ.Σ., ο Πρόεδρος του Δ.Σ. μαζί με το δημοτικό μας Άρχοντα το απέσυραν! Δεύτερον, διαλαλεί ότι είναι αντίθετος με τον ΤΑΡ και μας εγκαλεί γιατί δεν αρνούμαστε να πληρώνουμε «νταβατζιλίκια» σε δικηγόρους για να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη ενάντια στον Τ.Α.Ρ.

Εμείς από τη μεριά μας προτείναμε να δοθεί ο λόγος πρωτίστως στις τοπικές κοινωνίες από τις οποίες διέρχεται ο αγωγός Τ.Α.Ρ. και στη συνέχεια να αποφασίσουμε στο Δ.Σ. Γιατί να μην αρνηθούμε γενναία τα 460.000€; Γιατί να μην ωφεληθούν οι τοπικές κοινωνίες που πλήττονται ιδιαίτερα; Γιατί ζητάς απορριμματοφόρα από τον ΤΑΡ και δεν τα προμηθεύεσαι από τα 3.000.000€ που δηλώνεις (ψευδώς φυσικά, όπως πάντα) ότι έχεις στα ταμεία του Δήμου;

Τελικά κατατέθηκαν 3 προτάσεις προς ψήφιση με αποτέλεσμα να μην υπερψηφιστεί καμία.

Έκδοση ψηφίσματος για τις αρνητικές συνέπειες του αγωγού ΤΑΡ και την άμεση επέμβαση της Ελληνικής Κυβέρνησης για την επίλυση αυτών.

Υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο! Για να μην χάσουμε την επαναστατικότητα μας και στρουθοκαμηλίζοντας ζητάμε: 1. από την Κυβέρνηση να ψηφιστεί νόμος για μη εξόρυξη των λιγνιτών, λες και δεν μπορεί να αλλάξει νόμος σε μία νύχτα με νέο νόμο και 2. Να αποζημιώσει ο ΤΑΡ για τις ζημιές που κάνουν τα μηχανήματά του! 3. Σε ανάρτηση του ο Άρχοντας μας στο fb έγραψε: “ότι έκανε πορεία διαμαρτυρίας στη Δράμα μικρός με κοντό παντελονάκι ενάντια στην εξόρυξη των λιγνιτών”. Μεγάλε επαναστάτη!

Τροποποίηση προϋπολογισμού

Μετά από προσφυγή μας, ακυρώθηκαν όλες οι αποφάσεις του Δ.Σ. της 6-7-2017, γιατί ήταν παράνομη η πρόσκληση του Προέδρου (όπως τον προειδοποιήσαμε και ανέλαβε την ευθύνη, αλήθεια, ποια ευθύνη ανέλαβε και με τι κόστος; Φυσικά κανένα!)

Ο μεγάλος μας Άρχοντας ξαναέφερε ως θέματα:

-την κατάργηση της αγοράς μεταχειρισμένου απορριμματοφόρου 75.000€

-την κατάργηση επιχορήγησης του Ν.Π.Δ.Δ. 45.482,17€

Προτείνοντας εκ νέου και μάλιστα “πακέτο” όχι χωριστά δηλαδή:

-την επιχορήγηση των Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου, Δοξάτου και Καλαμπακίου με 20.000€ έκαστο

-την αγορά εξοπλισμού live streaming Δ.Σ 7.500€ και

-την παροχή συμβουλών για σημεία πρασίνου 20.000€

Δηλαδή, ενώ τα σκουπίδια μάς κατακλύζουν επικίνδυνα με πιθανές ολέθριες συνέπειες για τη δημόσια υγεία, ενώ δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για την αποκομιδή των απορριμμάτων (πρώτα θέλει να αγοράσει GPS για να παρακολουθεί τα απορριμματοφόρα, μετά να παραχωρήσει την αποκομιδή σε ιδιώτη, μετά να προσλάβει νέους υπαλλήλους, μετά να μισθώσει επικίνδυνα και ακατάλληλα οχήματα κ.α.) ενώ η κοινωνία βογκάει από προβλήματα, ενώ οι λακκούβες επανήλθαν γιατί ξέφυγαν από τον “μπόγια” που τις μάζεψε, ενώ τα χόρτα μάς κατακλύζουν, ενώ, ενώ, ενώ… ο κ. Δήμαρχος με την μισθοδοτούμενη παρέα του επανέρχεται… Και έχουν ως μείζον θέμα το live streaming, αν πραγματικά ήθελε θα μπορούσε να μεταδίδονται τα Δ.Σ. από την TV απευθείας ή σε μαγνητοσκόπηση. Υποκριτή!

Κατά την διάρκεια της συζήτησης του εν λόγω θέματος, εκτοξεύτηκαν απίστευτοι χαρακτηρισμοί εναντίον του Δημάρχου όπως “Χίτλερ” κ.λ.π. από τον Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. Να σημειωθεί ότι ο Αντιπρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. υπερψήφισε την εισήγηση του Δημάρχου για μείωση της επιχορήγησης του κατά 45.482,17€.

Φυσικά και δεν έγινε αποδεκτή από το Δ.Σ. η πρόταση του.

Λήψη απόφασης περί έγκρισης μετακινήσεων Δημάρχου.

Ο μεγάλος μας Άρχοντας ήθελε να πάει πάλι πληρωμένο από το Δήμο ταξίδι στη Νορβηγία, όπου θα πραγματοποιηθεί το παγκόσμιο συνέδριο των Δημάρχων και θα συμμετέχουν 73 Δήμαρχοι από όλον τον κόσμο. Φυσικά δεν ψηφίστηκε η μετακίνησή του, γιατί απλούστατα δεν προκύπτει κανένα όφελος για τον Δήμο μας παρά μόνο για τον ίδιο.

Άρχοντα μας, ποιος θα πληρώσει το πρόστιμο για τους “μαύρους” εργαζομένους στο Δήμο;

ορισμός πληρεξούσιου δικηγόρου Β. Μπ… για παράσταση ενώπιον του Ειρηνοδικείου Δράμας για την εκδίκαση της αγωγής των κ. Μ…, Κ…, Τ…, Μ… και Χ… (Διαδικασία εργατικών διαφορών – Ειδική διαδικασία).

ορισμό πληρεξούσιου δικηγόρου για παράσταση ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Δράμας για την εκδίκαση της αγωγής της Β. Μπ… (ειδική διαδικασία).

Αναρωτιόμαστε πώς είναι δυνατόν να ορίζουμε δικηγόρο για υπόθεση του Δήμου, και μάλιστα να ζητάμε την προσαύξηση της αμοιβής του, και ταυτόχρονα ο ίδιος δικηγόρος να προσφεύγει εναντίον του Δήμου μας σε δικαστήριο; Τι κρύβεις, Άρχοντα μας, και δε μας το λες;

Στη συνέχεια της διαδικασίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αποχωρήσαμε, γιατί στην αίθουσα του Δ.Σ. παρευρίσκονταν μόνον 8 Δ.Σ., ενώ η συνεδρίαση ξεκίνησε με 21».

 

Για την «ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ»

Μιχάλης Γ. Παπάζογλου

Επικεφαλής