ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΔΡΑΜΑΣ ΣΤ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΧΡ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ

 

 

Επιστολής προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα για την ανάγκη λήψης οριζόντιων μέτρων προστασίας επιχειρήσεων για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο απέστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας κ. Στέφανος Γεωργιάδης.

Η επιστολή, η οποία κοινοποιείται στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και στα Επιμελητήρια όλης της χώρας, έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Καθημερινά δεχόμαστε πολλά αιτήματα επιχειρήσεων μελών μας, που δυστυχώς έχουν πολύ μεγάλη μείωση εσόδων από την δραστηριότητα τους και δεν έχουν ενταχθεί στην λίστα με τις επιχειρήσεις που πλήττονται.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων η μείωση του τζίρου αγγίζει το 90%, ενώ και επιχειρήσεις με μείωση που αγγίζει το 30%, αδυνατούν να ανταποκριθούν στα κόστη μισθοδοσίας και ασφαλιστικών εισφορών στο σύνολο τους.

Για να μην υπάρχουν ανεπανόρθωτες βλάβες στο τέλος της περιπέτειας, παρακαλώ να ληφθεί άμεσα απόφαση για την οριζόντια υποστήριξη του συνόλου των επιχειρήσεων της χώρας (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων), στο πλαίσιο των μέτρων για τη στήριξη της Ελληνικής οικονομίας από την κρίση του Covid19, ανεξάρτητα από τον ΚΑΔ στον οποίο εντάσσονται.

Προτείνουμε να αποτελέσει κριτήριο για την ένταξη μιας επιχείρησης στον κατάλογο των επιχειρήσεων που θα υποστηριχθούν, η πτώση κύκλου εργασιών σε ποσοστό μεγαλύτερο του 30% για τους μήνες Μάρτιο & Απρίλιο.

Εξάλλου υπάρχουν επιχειρήσεις που λειτουργούν απρόσκοπτα την τρέχουσα χρονική περίοδο, όπως τα super markets, τα φαρμακεία, επιχειρήσεις διατροφής γενικώς, κλπ, οι οποίες και φυσικά μπορούν να εξαιρεθούν εφόσον ο τζίρος τους παραμένει σχεδόν στα ίδια επίπεδα αν όχι ανοδικός.

Τέλος συγχαίρουμε τον Πρωθυπουργό, την Κυβέρνηση και εσάς προσωπικά για την σοβαρή προσπάθεια που καταβάλλεται καθώς και για την αποφασιστικότητα σας για την στήριξη επιχειρήσεων και πολιτών με τις έγκαιρες αποφάσεις σας, οι οποίες διαμορφώνονται ανάλογα με τις εξελίξεις.

 

Ευχαριστώ

Στέφανος Γεωργιάδης

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δράμας