ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

 

  • «Να προχωρήσουμε στην υλοποίηση μιας σειράς έργων που έχουμε ήδη ανακοινώσει, όπως για παράδειγμα το Ελευσίνα-Υλίκη, τις επεκτάσεις της Ιονίας Οδού με το Αγρίνιο και την Κακαβιά, το Δράμα-Αμφίπολη-Εγνατία»

 

Σε ονομαστική αναφορά στο δρόμο Δράμα – Αμφίπολη προχώρησε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι στον προγραμματισμό της Κυβέρνησης, μεταξύ άλλων, είναι «να προχωρήσουμε στην υλοποίηση μιας σειράς έργων που έχουμε ήδη ανακοινώσει, όπως για παράδειγμα το Ελευσίνα-Υλίκη, τις επεκτάσεις της Ιονίας Οδού με το Αγρίνιο και την Κακαβιά, το Δράμα-Αμφίπολη-Εγνατία».

Ο κ. Καραμανλής παρουσίασε τους βασικούς άξονες πολιτικής του Υπουργείου του, επισημαίνοντας ότι «κρίσιμος παράγοντας για να ξεπεράσουμε την κρίση είναι ένα ισορροπημένο πρόγραμμα υποδομών, δημόσιο και ιδιωτικό. Είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε το δημόσιο συμφέρον. Το συμφέρον όλων, όχι των λίγων». «Τα μεγάλα έργα για εμάς, δεν είναι εργαλεία υφαρπαγής ψήφων, ούτε εντυπωσιασμού και λαϊκισμού. Είναι εργαλεία ανάπτυξης και δημιουργούν χιλιάδες θέσεις εργασίας. Μία από τις βασικότερες δεσμεύσεις της κυβέρνησής μας είναι αυτή ακριβώς, να δημιουργήσουμε νέες δουλειές και μακροπρόθεσμα να αναπτυχθούν και να αναβαθμιστούν ολόκληρες περιοχές», ανέφερε.

Επίσης, ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι «θα προχωρήσουν γρήγορα έργα που είναι σε εξέλιξη ή έχουν κολλήσει», σημειώνοντας πως «το πιο σημαντικό είναι να ετοιμάσουμε τον στρατηγικό σχεδιασμό της νέας γενιάς έργων, που θα αναζωογονήσουν την αγορά και θα αλλάξουν την εικόνα της χώρας τα επόμενα χρόνια, έργα που θα είναι πλήρως τεκμηριωμένα ως προς τη σχέση κόστους-οφέλους, τη σκοπιμότητα και τη βιωσιμότητά τους».

Τέλος, ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στις σχολές οδήγησης «και στην τραγωδία που ζουν εκατό χιλιάδες άνθρωποι και ειδικά οι άνθρωποι που είναι άνω των εβδομήντα τεσσάρων ετών. Εκπαιδευτές, υποψήφιοι οδηγοί όλοι βρίσκονται σε μία απίστευτη ομηρία. Ο απόλυτος παραλογισμός. Την άλλη εβδομάδα θα πάρουμε πρωτοβουλίες, έτσι ώστε να μην βλέπουμε αυτές τις εικόνες ντροπής που βλέπουμε».