Φωτογραφία αρχείου
AP Photo/Matthias Schrader

 

Την ώρα που η ΕΡΤ έκανε διάβημα περιμένοντας το βίντεο της προσπάθειας του Πετρούνια, το Eurosport έβγαλε στα social media το τετράλεπτο βίντεο με το πρόγραμμα του Ελληνα πρωταθλητή

Την ώρα που η ΕΡΤ μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε, μετά την αρνητική εντύπωση που προκάλεσε η μη μετάδοση της προσπάθειας του Λευτέρη Πετρούνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αναφέρει ότι έκανε «αμέσως διάβημα στο Τόκυο και το βίντεο του πρωταθλητή μας θα μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένο αμέσως μόλις αποσταλεί στην ΕΡΤ», το Eurosport κοινοποίησε στα social media την εκπληκτική προσπάθεια του Ελληνα πρωταθλητή, ο οποίος αμέσως μετά το τέλος της προσπάθειάς του φίλησε το εθνόσημο στο στήθος και λίγο αργότερα φώναξε «Γεια σου Ελλάδα».

Η ΕΡΤ μέσω των λογαριασμών της στα social media πήρε θέση για το περιστατικό σημειώνοντας ότι «δεν φέρει ευθύνη για τη σκηνοθεσία των Ολυμπιακών Αγώνων» και ότι «μεταδίδει τις πηγές και τις εικόνες που επιλέγουν οι Ιάπωνες σκηνοθέτες». Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΡΤ αναφέρει τα εξής: «Σχετικά με την μη live μετάδοση της επιτυχημένης προσπάθειας του Λευτέρη Πετρούνια: Η ΕΡΤ δεν έχει την παραμικρή ευθύνη για τη σκηνοθεσία των Ολυμπιακών Αγώνων. Μεταδίδει τις πηγές και τις εικόνες που επιλέγουν οι Ιάπωνες σκηνοθέτες. Έγινε αμέσως διάβημα στο Τόκυο και το βίντεο του πρωταθλητή μας θα μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένο αμέσως μόλις αποσταλεί στην ΕΡΤ».

Στην ανακοίνωσή της πάντως η ΕΡΤ δεν απαντά στο ερώτημα, που έθεσαν αρκετοί ακόμη και μέσω των social media, για το αν είχε τη δυνατότητα να εξασφαλίσει την εικόνα των προκριματικών των κρίκων (το λεγόμενο feed) μέσω πληρωμής του σχετικού τηλεοπτικού κυκλώματος προκειμένου να μην υπάρξει το… ρίσκο να χαθεί η προσπάθεια ενός αθλητή μας που στοχεύει στο χρυσό μετάλλιο.

Δείτε εδώ την προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια στο βίντεο που εξασφάλισε άμεσα και έδωσε στη δημοσιότητα το Eurosport:

Ο 30χρονος Ελληνας πρωταθλητής συγκέντρωσε 15.333 βαθμούς (βαθμός δυσκολίας: 6.300, βαθμός εκτέλεσης: 9.033) και άφησε πίσω του τον μεγάλο του ανταγωνιστή, τον Κινέζο Γιανγκ Λιου, ο οποίος βαθμολογήθηκε με 15.300 β.). Πρόκειται άλλωστε για τον τελευταίο αθλητή που τον είχε υποχρεώσει σε ήττα το 2019.

Πηγή: ethnos.gr