Η ομάδα του στίβου που θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο / φωτογραφία segas.gr
Πρόκειται για τον αθλητή του βάδην, Αλέξανδρο Παπαμιχαήλ, τον προπονητή, Ναπολέοντα Κεφαλόπουλο και την φυσικοθεραπεύτρια, Ελισάβετ Αναστασάκη

Σε καραντίνα έως την 31η Ιουλίου θα παραμείνουν τα τρία μέλη της ελληνικής Ολυμπιακής αποστολής, τα οποία θεωρήθηκαν «στενές επαφές» με επιβάτη που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό στην πτήση για Τόκιο. Ο λόγος για τον αθλητή του βάδην, Αλέξανδρο Παπαμιχαήλ, τον προπονητή, Ναπολέοντα Κεφαλόπουλο και την φυσικοθεραπεύτρια, Ελισάβετ Αναστασάκη.

Μετά από ενημέρωση που έγινε στους επικεφαλής της αποστολής, οι θέσεις που κάθονταν οι τρεις προαναφερθέντες στην πτήση για Τόκιο, την περασμένη Παρασκευή (16/07), ήταν πάρα πολύ κοντά με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Έτσι, όπως προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο και οι τρεις θα πρέπει να παραμείνουν σε απομόνωση για 14 ημέρες.

Ο επικεφαλής της ομάδας στίβου στο Τόκιο, Παναγιώτης Δημακος, μετά από συνάντηση που είχε με τους τοπικούς φορείς, στο Μισάτο, ενημερώθηκε για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί. «Τα παιδιά είναι ήδη σε καραντίνα και στη συνάντηση που είχα με τους τοπικούς φορείς, επιβεβαιώσαμε πως η έναρξή της, ήταν η πρώτη ημέρα άφιξής μας στο Μισάτο.

Τα μέλη της ομάδας υποβάλλονται σε καθημερινά τεστ ανίχνευσης Covid-19

Αυτό σημαίνει πως η καραντίνα τους θα λήξει στις 31 του μηνός. Κατ’ επέκταση οι Παπαμιχαήλ και Κεφαλόπουλος την 1η Αυγούστου θα ταξιδέψουν κανονικά για το Σαπόρο, όπου θα γίνουν τα αγωνίσματα του βάδην. Παράλληλα, εξασφαλίσαμε πως η Αναστασάκη θα αναχωρήσει την ίδια ημέρα με την υπόλοιπη ομάδα για το Ολυμπιακό Χωριό, ώστε να ολοκληρώσει εκεί την καραντίνα της κι έπειτα να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στην ομάδα», τόνισε ο Παναγιώτης Δημάκος.

Όλα τα μέλη της ομάδας υποβάλλονται σε καθημερινά τεστ ανίχνευσης Covid-19,  από την πρώτη ημέρα της άφιξής τους στο προπονητικό κέντρο, όπως επιβάλλει το πρωτόκολλο.

Πηγή: ethnos.gr