ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΚΑΙ ΕΛΕΑΝΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

 

Ολοκληρώνονται σήμερα, Πέμπτη 27 Ιουλίου, οι Αθλητικές και Πολιτιστικές Εκδηλώσεις «ΑΚΡΙΤΕΙΑ 2017» στο Κ. Νευροκόπι, οι οποίες ξεκίνησαν στις 22 Ιουλίου και διοργανώθηκαν από το Δήμο Κ. Νευροκοπίου και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης / Περιφερειακή Ενότητα Δράμας. Τα «ΑΚΡΙΤΕΙΑ» έχουν καταξιωθεί διαχρονικά ως διοργάνωση θεσμός στο ακριτικό Κ. Νευροκόπι, παρέχοντας κάθε χρόνο δυνατότητα ψυχαγωγίας σε ένα δροσερό περιβάλλον. Με αφορμή την πανήγυρη του Αγίου Παντελεήμονα οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και όσοι έχουν καταγωγή από αυτήν έχουν την ευκαιρία να βρεθούν στον τόπο τους, να ανταμώσουν, να αναπολήσουν τις ρίζες τους, να αναβιώσουν τους χορούς, τα ήθη και τα έθιμά τους, να αντλήσουν ψυχική δύναμη και να αντιμετωπίσουν τη δύσκολη καθημερινότητα.

Το πρόγραμμα της τελευταίας ημέρας των εκδηλώσεων «ΑΚΡΙΤΕΙΑ 2017» έχει ως εξής:

07.30 – Πανηγυρική Θεία Λειτουργία

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο Εξωκλήσι του Αγίου Παντελεήμονα. Θα ακολουθήσει Λιτάνευση της Εικόνας και θα τεθεί σε προσκύνημα Λείψανο του Αγίου.

20.45 – Χορευτικές επιδείξεις

Η Πολιτιστική Εστία Κ. Νευροκοπίου μας παρουσιάζει τα χορευτικά της τμήματα στην Κ. Πλατεία.

21.15 – Stand up comedy

Ελληνικό πένθος, κόλπα γιαγιάδων, θείοι, άνθρωποι στο γυμναστήριο και στην παραλία, γυαλιά, ηλίθιες ερωτήσεις. Ο Ιορδάνης Γαλόπουλος συνθέτει μια γνήσια γεμάτη γέλιο και αυθορμητισμό stand up comedy παράσταση.

22.00 – Τελετή λήξης

Τελετή λήξης Πολιτιστικών εκδηλώσεων ΑΚΡΙΤΕΙΑ 2017. Σύντομος χαιρετισμός Δημάρχου Κάτω Νευροκοπίου.

22.15 – Απονομές – Βραβεύσεις

Ο Δήμος θα βραβεύσει τους 3 πρώτους αριστούχους μαθητές και τον ΑΟ Ακρίτες 2005 για την κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στην κατηγορία ΜΙΝΙ.

22.30 – Ανοιχτή Συναυλία

Ανοιχτή Συναυλία με ένα πλούσιο λαϊκό πρόγραμμα με τις επιτυχίες του θα δώσει ο γνωστός τραγουδιστής Γιώργος Μαργαρίτης μαζί με την Ελεάνα Παπαϊωάννου.