Πριν από λίγη ώρα, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου στο Υπουργείο Υγείας, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε νέα μέτρα, τα οποία υιοθετήθηκαν από την Κυβέρνηση μετά από εισήγηση της επιτροπής των λοιξομιολόγων.

Συγκεκριμένα από αύριο 24/6 το πρωί (5.00) αναστέλλεται το μέτρο της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, όπου δεν υπάρχει συγχρωτισμός. Η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους, καθώς και σε εξωτερικούς που σημειώνεται συγχρωτισμός.

Επίσης, από την Δευτέρα 28 Ιουνίου αίρεται το μέτρο του περιορισμού κυκλοφορίας. Από την ίδια ημέρα δεν θα είναι υποχρεωτική η διενέργεια self-test για πλήρως εμβολιασμένους υπαλλήλους στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα. Το μέτρο ισχύει για όσους έχει περάσει χρονικό διάστημα 15 ημερών από τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Τα ίδια δεδομένα ισχύουν και για τα γυμναστήρια.

Στο χώρο της εστίασης τα άτομα ανά τραπέζι γίνονται 10 από 6 που ισχύει.

Ακόμη, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι για τις δεξιώσεις το ίδιο όριο ατόμων είναι τα 300, ενώ στις οργανωμένες παραλίες – πλαζ επιτρέπεται η παρουσία 120 ατόμων ανά 1.000 τ.μ. με ελεγχόμενη είσοδο.