ΣΤΙΣ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ DRIVE CINEMA, ΣΤΙΣ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ DISCO CAR, ΑΠΟ 15 ΕΩΣ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΑ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» ΚΑΙ ΑΠΟ 17 ΕΩΣ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟ DRAMAICA

 

  • Πρόσκληση προς τους πολιτιστικούς συλλόγους για κατάθεση αίτησης συμμετοχής στα «Ελευθέρια»
  • Με χορηγία της εταιρείας RAYCAP η έκδοση των πρακτικών της πρόσφατης Επιστημονικής Συνάντησης

 

Μετά από τις ανακοινώσεις Υπουργείου Πολιτισμού για τις πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού και τις οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο αυτές θα διεξαχθούν, η ΔΕΚΠΟΤΑ έγκαιρα σχεδίασε και προχώρησε στην παρουσίαση των δράσεων που θα υλοποιήσει μέσα στο καλοκαίρι. Όπως αναφερόταν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση, η οποία υπογραφόταν από τον Πρόεδρο κ. Λευτέρη Καλλινικίδη, «φέτος ο πολιτισμός θα είναι πρόκληση, αλλά έχει αποδειχθεί ότι αντέχει σε όλες όσες δυσμενείς συνθήκες και αν του επιβληθούν. Η δύναμη του πολιτισμού και της τέχνης στέκονται πάντα ψηλά, στην πρώτη γραμμή και μας επιστρέφουν το χαμόγελο γεμίζοντας αισιοδοξία και αγάπη για τη ζωή».

Πλέον, έγιναν γνωστές και οι ημερομηνίες διεξαγωγής των κυριότερων θερινών εκδηλώσεων, μετά από την πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε δια περιφοράς, λόγω των μέτρων που ισχύουν για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, ο θερινός κινηματογράφος αυτοκινήτου Drive Cinema θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Ιουνίου στις 21.30, ενώ η μουσική βραδιά αυτοκινήτου Disco car την Παρασκευή 26 Ιουνίου στις 21:30. Πρόκειται για δύο νέες εκδηλώσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν φέτος για πρώτη φορά στην πόλη της Δράμας. Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, «η ΔΕΚΠΟΤΑ, για άλλη μια φορά πρωτοστατεί, με καινοτόμες δράσεις και δημιουργική σκέψη, με στόχο να συμβάλει με κάθε δυνατό τρόπο στη δυνατότητα βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών. Δίνουμε λοιπόν, και αυτό το καλοκαίρι ραντεβού με τον πολιτισμό και τη τέχνη με απαραίτητη προϋπόθεση πάντα τη τήρηση όλων των κανόνων ασφάλειας».

Οι εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Δράμας, τα «Ελευθέρια», τα οποία πραγματοποιούνται κάθε καλοκαίρι, φέτος θα διεξαχθούν από τις 15 Ιουλίου έως τις 26 Ιουλίου 2020. «Υιοθετώντας πάντα τους κανόνες υγιεινής θα μεριμνήσουμε για τη προμήθεια αντισηπτικών διαλυμάτων, μασκών και γαντιών που θα εγκατασταθούν σε όλο το χώρο της εκδήλωσης. Τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής καθώς και οι απαιτούμενες αποστάσεις μεταξύ των παρευρισκόμενων θα ελέγχονται αυστηρά από την εταιρία φύλαξης security», αναφέρεται στη σχετική απόφαση.

Μάλιστα, η ΔΕΚΠΟΤΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προσκαλεί τους πολιτιστικούς συλλόγους να καταθέσουν αίτημα συμμετοχής στα «Ελευθέρια 2020». Στη ανακοίνωση του Προέδρου κ. Λευτέρη Καλλινικίδη αναφέρονται τα εξής: «Την 1η Ιουλίου η πόλη της Δράμας και η περιοχή εν γένει πανηγυρίζει την απελευθέρωση της, και την οποία με αίγλη γιορτάζει κάθε χρόνο διοργανώνοντας τα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ με σειρά εκδηλώσεων. Σας γνωρίζουμε τις ημερομηνίες διεξαγωγής των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2020, που θα είναι από την Τετάρτη 15 Ιουλίου έως και την Κυριακή 26 Ιουλίου και παρακαλούμε τους πολιτιστικούς συλλόγους που έχουν πλήρη και ενημερωμένο φάκελο στην υπηρεσία μας καθώς και λοιπούς ενδιαφερόμενους να στείλουν σχετικό αίτημα συμμετοχής έως και την Κυριακή 7 Ιουνίου με μέηλ στο τμήμα πολιτισμού και κοινοποίηση στο μέηλ του Προέδρου».

Όσον αφορά την ιδιαίτερα δημοφιλή στη νεολαία διοργάνωση του Dramaica Youth Festival, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 17 έως 20 Αυγούστου 2020. Και σε αυτή την περίπτωση θα υιοθετηθούν όλοι οι κανόνες υγιεινής, ενώ εταιρεία security θα μεριμνήσει για την τήρηση των κανόνων υγιεινής. «Δίνουμε λοιπόν, για άλλη μία χρονιά ραντεβού στη μεγαλύτερη μουσική γιορτή του Νομού Δράμας, με καταξιωμένους καλλιτέχνες και νεανικά συγκροτήματα, υποσχόμενοι όμορφες συναυλιακές στιγμές σε ένα από τα ομορφότερα πάρκα της Ελλάδας», αναφέρεται στην σχετική απόφαση.

 

Με χορηγία της RAYCAP η έκδοση των πρακτικών της πρόσφατης Επιστημονικής Συνάντησης

 

Στην τελευταία συνεδρίασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΚΠΟΤΑ αποφάσισε επίσης να αποδεχθεί την χορηγία της εταιρείας RAYCAP για την έκδοση των πρακτικών της Ζ΄ Επιστημονικής Συνάντησης, Η Δράμα και η περιοχής της – Ιστορία και Πολιτισμός, με θέμα «Η Δράμα και η περιοχή της κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο: ενσωμάτωση, δεύτερη κατοχή, ανασυγκρότηση», η οποία πραγματοποιήθηκε από 16 έως 18 Νοεμβρίου 2018 στη Δράμα. Η χορηγία αφορά ποσό ύψους 10.000 ευρώ, το οποίο θα δοθεί απευθείας σε συνεννόηση με τον τυπογράφο, στον οποίο θα ανατεθεί η έκδοση των πρακτικών. Η επιστημονική και φιλολογική επιμέλεια των πρακτικών θα γίνει από τον Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής του συνεδρίου κ. Ευάνθη Χατζηβασιλείου, Καθηγητή ΕΚΠΑ, και από το μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του συνεδρίου και μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΚΠΟΤΑ κ. Δήμητρα Πατρωνίδου, οι οποίοι θα εργαστούν δωρεάν για την έκδοση του τόμου.

 

Πρωτόκολλο παραλαβής τιμολογίων

 

Τέλος, το Δ.Σ. της ΔΕΚΠΟΤΑ αποφάσισε τη δημιουργία Πρωτοκόλλου Παραλαβής Τιμολογίων. Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, η ενέργεια αυτή γίνεται γιατί το Πρωτόκολλο χαρακτηρίζεται ως «απαραίτητο για τον καλύτερο προγραμματισμό των πληρωμών και για την εύρυθμη λειτουργία του οικονομικού τμήματος της επιχείρησης.