Σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Δράμας αναφέρονται τα εξής:

Με αφορμή την «προγραμματισμένη» συνάντηση του Βουλευτή Δράμας της Ν.Δ., του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Δράμας και των πέντε Δημάρχων του Νομού με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για το θέμα της σύνδεσης της Δράμας με τη νέα Σιδηροδρομική Εγνατία έχουμε ως Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Δράμας να επισημάνουμε τα εξής:

Κατ’ αρχάς ήταν «προγραμματισμένο» ώστε να συναντηθούν οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών της Δράμας, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, για να συζητήσουν το θέμα του αποκλεισμού του Νομού από τη νέα σιδηροδρομική Εγνατία και αντί να τους δει ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και να συνομιλήσουν, συναντήθηκαν με τον Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου. Κι όπως τελικά – πιθανόν- «δεσμεύτηκε» ο Γεν. Γραμματέας -κατόπιν σχετικής πρότασης – η Δράμα θα συνδεθεί μετά από χρόνια με τη νέα σιδηροδρομική χάραξη μέσω της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής Νέας Ζίχνης- Αμφίπολης και αυτό το θεωρούν επιτυχία, ότι δηλαδή λύθηκε το θέμα (αφού το υποσχέθηκε- άλλωστε -και ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου).

Δυστυχώς, δεν έθεσαν το ζήτημα να είναι η Δράμα στην κύρια γραμμή της σιδηροδρομικής Εγνατίας.

Οι αιρετοί εκπρόσωποί μας αντί να καταθέσουν την αδιαπραγμάτευτη θέση τους, αυτοί συνθηκολόγησαν. Έβαλαν τα κομματικά τους καθήκοντα πάνω από το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας, των πολιτών που τους ψήφισαν για να προωθήσουν τα συμφέροντα του τόπου μας και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη και ευημερία του. Δυστυχώς είμαστε άξιοι της μοίρας μας με αυτούς που μας εκπροσωπούν στη διεκδίκηση των σημαντικών ζητημάτων για το Νομό μας.

Οι εξουσίες στην Περιφέρεια υπάρχουν όχι για να συμμαχούν με την κεντρική εξουσία αλλά για να διεκδικούμε. Τότε δικαιώνεται η επιλογή των πολιτών. Αλλιώς κοροϊδεύουν τους πολίτες όσοι δίνουν την αίσθηση της διεκδίκησης ενώ στην ουσία συμβιβάζονται. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες ανάπτυξης και να είμαστε ικανοποιημένοι. Το «Όχι» είναι απαραίτητο όπλο για έναν πολιτικό όταν αδικείται ο τόπος του. Αυτό το «Όχι» ταρακουνάει την κεντρική εξουσία και την οδηγεί στο να αλλάξει δυσμενείς και άδικες αποφάσεις.