ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΗ ΔΟΜΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗ ΒΙ.ΠΕ. ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΡΑΜΑΣ ΧΡ. ΜΑΜΣΑΚΟ

 

Τη Δομή Φιλοξενίας προσφύγων της Δράμας επισκέφτηκε την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020 ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, στο πλαίσιο ευρύτερης περιοδείας του σε Δομές της Βόρειάς Ελλάδας.

Ο κ. Μηταράκης, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο, επισκέφτηκε τη Δομή στη Βιομηχανική Περιοχή, όπου στο χώρο λειτουργεί, μεταξύ άλλων, πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο και αίθουσα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά. Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, «είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και να συνομιλήσουμε με τον Διοικητή και το προσωπικό της δομής, ενώ εκπρόσωπος του IOM Greece μας ενημέρωσε για τις δράσεις του προγράμματος “Helios”».

Την ίδια ημέρα ο κ. Μηταράκης επισκέφτηκε και τη Δομή Φιλοξενίας της Καβάλας, όπου σε δήλωσή του σημείωσε τα εξής: «Στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση των προσφυγικών ροών και ο περιορισμός των επιπτώσεων της κρίσης στις τοπικές κοινωνίες. Σήμερα ανακοινώσαμε ότι κλείσαμε ακόμη 6 ξενοδοχεία φιλοξενίας μεταναστών. Στόχος μας είναι με την επιτάχυνση της διαδικασίας ασύλου ν’ αρχίσουμε να αποσυμφορούμε, όχι μόνο τα νησιά μας, που το έχουμε κάνει επιτυχώς το 2020, αλλά γενικά και την ηπειρωτική Ελλάδα. Όλες οι δομές είναι προσωρινές».

Η περιοδεία του κ. Μηταράκη περιελάμβανε ακόμη επισκέψεις, εκτός από τη Δράμα και την Καβάλα, στο Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Θεσσαλονίκης και στις Δομές Φιλοξενίας σε Παιονία, Αλεξάνδρεια, Βέροια, Κάτω Μηλιά, Λουτρά Νέας Απολλωνίας, στο Βαγιοχώρι και Λαγκαδίκια.